Jeg har laget en krydderblanding som egner seg godt til høstens viltmiddag. Hjemmelaget krydder har kortere holdbarhet enn det man kjøper på butikken, så man trenger ikke lage så store porsjoner om gangen, men det står seg godt i tre-fire måneder. Fordelen med å lage sitt eget krydder, er at man vet nøyaktig hva som er i. Det er heller ikke tilsatt salt og sukker som mye av industrikrydderet er. Jeg har valgt å plukke ferske vekster selv som jeg tørker. Men man kan selvsagt kjøpe tørkede urter og blande selv også.

Hjemmelaget viltkrydder

20 små stilker av einer

20 stilker timian

– Tørk på et lunt sted, med god trekk, eller i en langpanne i ovnen. 70 – 80 g ca. 1,5 - 2 timer

1/2 ts anisfrø

2 ss hele pepperkorn sort og grønn

– Brenn dette i en tørr stekepanne til det kommer en søtlig pepperlukt. Avkjøl.

20 tørkede einebær

3 tørkede laurbærblad

Ha alt i en morter eller hurtighakker. Knus det hele til du har fint krydder.

Ha over i tett boks og oppbevar mørkt.