Lammekjøttet skulle spises med belte om livet, med sko på føttene og med stav i hånden. Måltidet skulle spises i hast, da de var på flukt fra Farao.
Forhåpentligvis slipper vi å flykte, men heller samle gode venner til et festmåltid. Helgas påskeoppskrift er i tradisjonen tro noe med lam. Her byr vi på lammelår i en annerledes og forhåpentligvis inspirerende variasjon.
2 kg utbeinet lammelår
salt og nykvernet pepper
2 ss sennep
1 ts tørket estragon
2 ss brødkrumme
2 ts finhakket hvitløk
olje
400 g sjampinjong delt i fire
200 g gulrot i store biter
2 rødløk delt i båter
200 g tomater grovdelt
1 kinesisk hvitløk, i skiver
400 g rosenkål
Forvarm ovnen til 230 grader.
Gni inn lammelåret med salt, pepper og sennep. Dekk med brødkrumme blandet med finhakket hvitløk og tørket estragon.
Legg grønnsaker i bunnen på en ildfast form smurt med olje og legg lammelåret over.
Sett kjøttet inn i ovnen i 15 minutter.
Ta ut, og la stå på benken og hvile.
Sett ned temperaturen på ovnen til 140 grader. Sett på ny lammelåret inn i ovnen når temperaturen har gått ned til 140 grader. Bruk kjernetemperaturmåler til kjernetemperaturen er på ca. 64 grader.
La lammelåret hvile ca. 15-20 minutter før det deles opp.
Lammelåret smaker godt sammen med potetstappe og grønnsakene i forma.
Nyt et herlig påskemåltid. ?