Lammekjøttet skulle spises med belte om livet, med sko på føttene og med stav i hånden. Måltidet skulle spises i hast, da de var på flukt fra Farao.

Forhåpentligvis slipper vi å flykte, men heller samle gode venner til et festmåltid. Helgas påskeoppskrift er i tradisjonen tro noe med lam. Her byr vi på lammelår i en annerledes og forhåpentligvis inspirerende variasjon.

2 kg utbeinet lammelår

salt og nykvernet pepper

2 ss sennep

1 ts tørket estragon

2 ss brødkrumme

2 ts finhakket hvitløk

olje

400 g sjampinjong delt i fire

200 g gulrot i store biter

2 rødløk delt i båter

200 g tomater grovdelt

1 kinesisk hvitløk, i skiver

400 g rosenkål

Forvarm ovnen til 230 grader.

Gni inn lammelåret med salt, pepper og sennep. Dekk med brødkrumme blandet med finhakket hvitløk og tørket estragon.

Legg grønnsaker i bunnen på en ildfast form smurt med olje og legg lammelåret over.

Sett kjøttet inn i ovnen i 15 minutter.

Ta ut, og la stå på benken og hvile.

Sett ned temperaturen på ovnen til 140 grader. Sett på ny lammelåret inn i ovnen når temperaturen har gått ned til 140 grader. Bruk kjernetemperaturmåler til kjernetemperaturen er på ca. 64 grader.

La lammelåret hvile ca. 15-20 minutter før det deles opp.

Lammelåret smaker godt sammen med potetstappe og grønnsakene i forma.

Nyt et herlig påskemåltid. ?