God, gammel tradisjonsrett

Sosekjøtt, eller kjøtt i mørket som mange også kaller det, er en kraftig og smaksrik gryte.

Kjapp budsjettsuppe

Januar er for mange måneden da man lever litt mer sparsommelig, og har litt travlere hverdager igjen.

Restefest i det nye året

Nyåret er den tiden på året da vi kaster mest mat.

De fleste velger ribbe

Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula.

Jule-brulèe med svisker og marsipan

Dette er helt enkelt nydelig.

Kylling som julemat

I dagens matspalte har jeg valgt en juleinspirert kyllingrett.

Risotto med lokal vri

Risotto er en fløyelsmyk grøt laget på en rundkornet ris som vokser i Nord-Italia.

Feststemt potet

Poteter er en omstridt råvare i henhold til karbohydrater o.l., men i dag tar jeg Jarl Goli sin oppfordring fra for mange år siden om å «ta en potet».

Gresskarsuppe

I forbindelse med halloween har nok mange gått til anskaffelse av et stort gresskar for å lage en gresskarlykt, men hva gjør man med innmaten?

Oktoberfest

Kjøtt og stappe er hovedingrediensene når kokken inviterer til oktoberfest

Velsmakende viltgryte

Vi har beveget oss inn i den mørke årstiden. Da spiser vi litt tyngre og mer smakfulle retter. Hva passer vel bedre enn en velsmakende viltgryte?

Steambuns med spekeskinke og chilimajones

Steambuns er det nye trendbrødet vi fyller med krydret og smakfulle råvarer, og som blir mye brukt gatemat i farta.

Brownies med tyttebær

Tyttebærsesongen er på hell, og det haster med å sikre seg de siste sure, røde, som i foredlet form er gode som gull.

Hverdagsluksus med viltsmak

Elgjakta er rett rundt hjørnet, og tilgangen på smakfullt fersk viltkjøtt er innen rekkevidde for mange.

Plommesuppe med mye godt

Ingen ting er som saftige søte plommer fra egen hage.

Høstmat av lam

Høsten er den beste tida på året for oss som liker å tilberede norske råvarer av høy kvalitet. Nå er lam, vilt, epler, sopp, bær, og rotgrønnsaker på sitt mest smakfulle.

Deilig høstsuppe

Høsten står for døra og grønnsaksdiskene bugner av gode norsk grønnsaker som er på sitt beste akkurat nå.

Hjemmelaget krydder

Jeg synes det er utrolig morsomt å høste av naturen nå som den har så mye å by på. I dagens matspalte kommer et tips på hvordan man kan lage sitt eget krydder.

Annerledes utemat

Dagens mattips egner seg like godt hjemme som ute i skogen.

Ripssuppe og marengs

I mange hager strutter det av små syrlige røde bær som venter på å bli høstet.

Bær-Brulée

Crème Brulée er en kjent og kjær dessert for mange.

Kreklingsirup

Bærsirup kan man i utgangspunkt lage av alle typer bær. Bruksområde, smak og sødmeinnhold må selvsagt tilpasses litt ut i fra hva man skal bruke det til.

Nyttårs-panna cotta

Mangler du dessert til kvelden? Panna cotta er en av de enkleste dessertene å lage, som samtidig har den mest elegante smaken.

Sild og potet

Sikringskost for jula.

Sjokoladetrøfler

Dagens oppskrift er en glimrende julegave til dem som har alt. Nemlig sjokoladetrøfler.

Den hellige juletorsken

En variant av juletorsk med bakt pastinakk, stekt spekeskinke og persillesaus.

Sennepssaus

Sennepssaus kan brukes til så mangt, året rundt, men også i julen.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis