Velsmakende frikassé

Påsken er over og for mange så betyr dette mer utetid som hagestell eller rett og slett bare nyte vårluften ute.

Egg er tradisjon til påske

Påskeegg er for mange en tradisjon i forbindelse med påskefeiringa.

Panert skrei, med stekte grønnsaker og remulade

«Feskpinnja» er en udødelig slager.

Frikassé

Frikassé vekker nostalgiske følelser hos mange.

Ostesufflé

Sufflé, er «luftens baron» blant dessertene. Sufflé kommer av det franske ordet «souffler» som betyr å blåse opp.

God, gammel tradisjonsrett

Sosekjøtt, eller kjøtt i mørket som mange også kaller det, er en kraftig og smaksrik gryte.

Kjapp budsjettsuppe

Januar er for mange måneden da man lever litt mer sparsommelig, og har litt travlere hverdager igjen.

Restefest i det nye året

Nyåret er den tiden på året da vi kaster mest mat.

Nyttårs-panna cotta

Mangler du dessert til kvelden? Panna cotta er en av de enkleste dessertene å lage, som samtidig har den mest elegante smaken.

Sild og potet

Sikringskost for jula.

Sjokoladetrøfler

Dagens oppskrift er en glimrende julegave til dem som har alt. Nemlig sjokoladetrøfler.

Den hellige juletorsken

En variant av juletorsk med bakt pastinakk, stekt spekeskinke og persillesaus.

Sennepssaus

Sennepssaus kan brukes til så mangt, året rundt, men også i julen.

De fleste velger ribbe

Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula.

Jule-brulèe med svisker og marsipan

Dette er helt enkelt nydelig.

Kylling som julemat

I dagens matspalte har jeg valgt en juleinspirert kyllingrett.

Risotto med lokal vri

Risotto er en fløyelsmyk grøt laget på en rundkornet ris som vokser i Nord-Italia.

Feststemt potet

Poteter er en omstridt råvare i henhold til karbohydrater o.l., men i dag tar jeg Jarl Goli sin oppfordring fra for mange år siden om å «ta en potet».

Gresskarsuppe

I forbindelse med halloween har nok mange gått til anskaffelse av et stort gresskar for å lage en gresskarlykt, men hva gjør man med innmaten?

Oktoberfest

Kjøtt og stappe er hovedingrediensene når kokken inviterer til oktoberfest

Velsmakende viltgryte

Vi har beveget oss inn i den mørke årstiden. Da spiser vi litt tyngre og mer smakfulle retter. Hva passer vel bedre enn en velsmakende viltgryte?

Lørdagsbiffen

Denne lørdagen synes jeg vi skal unne oss noe skikkelig godt.

Stek brød i gryta

Jerngryter har heldigvis begynt å bli populære igjen

Skrei med middelhavsvri

Skrei er en fantastisk sesongråvare.

Grønnsaker med ostesaus

Dette er en deilig rett som både kan spises alene, eller er godt tilbehør til noe annet.

Sjokoladegodt til morsdag

Både morsdag og valentinsdag står for døren, og hva passer vel da bedre enn en oppskrift på en søt overraskelse.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis