Folk ønsker stadig tips om hva de skal ha med seg på dugnaden, foreningen eller fotballavslutningen. Mat som ikke tar for lang tid å lage. Mitt forslag er å lage en klippekrans med mange gode rester inni.

Dagens variant av klippekrans er fylt med pesto, blåmuggost og en god spekepølserest. Dette gir et smakfullt og saftig bakverk som kan serveres som «kakestykker» eller skjæres i «brødskiver» og toppes med en salat.

Du trenger:

3 dl lunkent vann ca. 40 grader C

2 ss matolje

ca. 7 dl hvetemel

1/2 ts salt

1 pk tørrgjær

¤ Bland sammen mel, olje, vann, salt i 1-2 minutter.

¤ Tilsett gjæra og bland til en smidig deig. Spe med vann eller mel.

¤ La dette heve i 15-20 minutter på et lunt sted.

¤ Kjevle ut deigen til et rektangel.

Fyll:

Pesto

Urteolje

Revet blåmuggost

Spekepølsesnadd i tynne strimler

¤ Smør på fyllet.

¤ Rull sammen til en pølse, og legg deigen som en halvmåne på ett steikebrett.

¤ La den heve på nytt i 15-20 minutter på et lunt sted.

¤ Pensle kringla med sammenpisket egg.

¤ Klipp kransen halvveis igjennom i 2-3 cm tykke skiver.

¤ Strø over sesamfrø.

¤ Steik i 200 grader C i ca. 20 minutter.

Denne kransen egner seg godt til frysing.