Det som er det geniale med denne oppskriften er at man kun trenger en stekepanne. Alt går altså i panna = lite oppvask og søl. Noe som skulle være helt i fars ånd.

Det viktigste for å få en vellykket farsdagsbiff, er å velge et godt og mørt kjøttstykke. Jeg foretrekker entrecôte, ytrefilet, eller så kan man dra til med en indrefilet av storfe.

Det er viktig at kjøttet er romtemperert før du starter. La gjerne kjøttet ligge en times tid på kjøkkenbenken før det stekes, og ikke minst la det hvile 5-10 minutter etter at det er stekt. Da får du det beste resultatet.

Grovknus pepperkornene og sikt dem for å fjerne pepperstøvet. Det kan du bruke ved en senere anledning. Krydre biffene med den grove pepperen og salt.

Varm opp pannen og stek biffene i olje og litt smør. Stek ca. 3-4 minutter på hver side. La biffene hvile på en tallerken mens du fikser sausen og grønnsakene.

Stek løk og sopp gyllent i smør (dryss over litt sukker), legg i purren underveis, og krydre med salt og pepper.

Hell akevitten i pannen, tilsett fløte og kok sausen til den tykner og rør inn ripsgele. Smak til med salt og pepper og tilsett kjøttsaften (fra biffene) som har samlet seg på tallerkenen.

Legg biffene i sausen. Server med stekte poteter

Til 4 personer

4 biffer à 180 gram

30 gram hel sort pepper

1 dl akevitt

1 dl fløte

200 gram aromasopp

1 ss ripsgelé

4 stk store sjalottløk

1 stk liten purreløk