Tiden er inne for julesammenkomster, lystige vennelag med god mat og ikke minst til å tenke på julegaver. Godt tilbehør egner seg fint som julegaver, eller rett og slett til å diske opp med hjemme.

Denne helga har jeg laget en liten vri på en klassisk remuladen. Mange forbinder remulade med den litt bitre og syrlige majoneslignende sausen som vi får kjøpt i butikken. Remulade er utrolig enkelt å lage. Vi trenger en stavmikser eller en foodprosessor.

Du trenger:

2 hele egg

1,5 ss kapers

1 kinesisk hvitløk

2 ss sylteagurk

1ts tørr sennep

1 ts eplesidereddik

3 ss sylteagurklake

– Ta med eggehviten i egget da det gir en luftigere og mer kremet remulade

– Stek hvitløken først i tørr panne for å få frem en fin nøttesmak, og samtidig ta bort en del av «hvitløkssmaken».

– Kjør sammen og spe forsiktig med ca. 4 dl soyaolje til en kremet fin masse.

– Smak til med salt og pepper.

Denne remuladen egner seg like godt til røkelaks som til roastbeaf.