Dette er også en rett som lett kan bli et middagsmåltid, hvis man gjør litt ekstra ute av det. Det viktigste er å få smaker og konsistenser til å harmonere.

Og for å få til det har jeg valgt å bruke en mager svinefilet som utgangspunkt for denne retten. Kjøttet serveres med sylta grønnsaker, ristede pinjekjerner og blåmuggost.

Til 4 personer

Marinerte grønnsaker

Kok opp 3 deler vann, 2 deler sukker og 1 del eddik sammen med en kanelstang.

Her kan du egentlig bruke grønnsaker som det passer deg, men jeg har valgt å bruke opp litt rester fra jula, som rødkål og fennikel. Dette skjæres i tynne strimler, og legges i den varme syltelaken i 2-3 timer.

Butterdeigsbrød

Kjøp ferdig butterdeig, som kjevles til dobbel størrelse, pensles med egg, og et lite dryss maldonsalt. Stekes på 210°C i ca 8-10 minutter

Svinefilet

600 g svinefilet som marineres i ferskpresset appelsinjuice og løk. La dette ligge 2-3 timer i romtemperatur - stekes på 150°C i ca 15 minutter, til kjernetemperaturen er på 70°C.

Blåmuggost etter egen smak og ristede pinjekjerner

Så er det bare å montere sammen retten. Del butterdeigsbrødet i to, og fyll det med marinerte grønnsaker. Skjær svinefileten i fine skiver og legg på tallerkenen, og fordel blåmuggost og pinjekjerner over kjøttet. Salat uten salat – velbekomme!