Dette er en danskinspirert variant, hvor man bruker brødkrumme som bindemiddel, gode krydder og ost. For å gjøre enda litt mer ut av kjøttpuddingen, har jeg kledd en brødform med spekeskinke, for så å fylle farsen i forma med spekeskinke. Dette gir en fin baconaktig smak. Denne kjøttpuddingen kan like gjerne serveres med en grønn salat, nybakt brød eller gode mandelpoteter og kålstuing.

Ingredienser :

4 ss strøkavring

1 ½ ts salt

pepper

2 dl melk

400 g kjøttdeig

3 ss hakket løk

0,5 ts muskat

1 ts malt ingefær

0,5 ts allehånde

150 g edamer, i terninger

Fremgangsmåte

Bland strøkavring, salt og pepper med melk i en bolle. La det stå ca. 10 minutter. Tilsett kjøttdeig, løk og krydder og rør det godt sammen. Ha i osteterningene. La alt hvile tildekket og kjølig i ca. 1/2 time.

Massen formes til et lite brød som legges i en litt stor ildfast, smurt form kledd med spekeskinke.

Sett formen i et varmt vannbad, og bak kjøttpuddingen ved 180 grader i cirka en time.

Du kan droppe vannbadet, og i stedet steke puddingen ved 150 grader i cirka 45 minutter.