Dette er en danskinspirert variant, hvor man bruker brødkrumme som bindemiddel, gode krydder og ost. For å gjøre enda litt mer ut av kjøttpuddingen, har jeg kledd en brødform med spekeskinke, for så å fylle farsen i forma med spekeskinke. Dette gir en fin baconaktig smak. Denne kjøttpuddingen kan like gjerne serveres med en grønn salat, nybakt brød eller gode mandelpoteter og kålstuing.
Ingredienser :
4 ss strøkavring
1 ½ ts salt
pepper
2 dl melk
400 g kjøttdeig
3 ss hakket løk
0,5 ts muskat
1 ts malt ingefær
0,5 ts allehånde
150 g edamer, i terninger
Fremgangsmåte
Bland strøkavring, salt og pepper med melk i en bolle. La det stå ca. 10 minutter. Tilsett kjøttdeig, løk og krydder og rør det godt sammen. Ha i osteterningene. La alt hvile tildekket og kjølig i ca. 1/2 time.
Massen formes til et lite brød som legges i en litt stor ildfast, smurt form kledd med spekeskinke.
Sett formen i et varmt vannbad, og bak kjøttpuddingen ved 180 grader i cirka en time.
Du kan droppe vannbadet, og i stedet steke puddingen ved 150 grader i cirka 45 minutter.