Når man først skal feire fastelavn, trår vi til skikkelig før fasten og bytter ut vanlig krem med en klassisk vaniljekrem med ekte vanilje, smakt til med anis. Jeg har også tilsatt litt tyttebær i vaniljekremen for å gi bollen litt syrlighet slik at man ikke føler seg så «tung» i kroppen.

Vaniljekrem med vri :

1/2 ts anisfrø

1 ss sukker

1 dl fløte

1 dl H-melk

20 g maisennamel

75 g sukker

2 eggeplommer

1 dl fløte

Anisfrø ristes i en tørr panne til det dufter godt lakris.

Tilsett sukker og smelt til karamell.

Tilsett fløte og melk.

Rør sammen og tilsett mel, sukker og eggeplommer i melkeblandingen og kok opp under omrøring. Avkjøl.

Pisk 1 dl fløte til krem og vend inn vaniljekrembasen.

Hveteboller

1 kg mel

1/2 l H-melk

150 g sukker

15 g salt

15 g kardemomme

1 egg

50 g fersk gjær

150 g smør i terninger

Ha alle ingredienser i en bolle, bortsett fra smøret.

Elt alt på sakte fart i ca. 15 minutter. Tilsett det tempererte smøret, og elt nye 15 minutter.

La deigen heve til dobbel størrelse.

Del opp deigen i boller på ca. 150 gram. La de heve til dobbel størrelse for så å pensle dem med sammenvispet egg. Steik bollene på 200 grader C i ca. 15 minutter.