Jeg bruker tynnribbe som jeg finner i frysedisken og gir den en smak av påske i form av marinering med ferskpresset appelsinsaft og rosmarin, med råkost som tilbehør. Denne retten kan forberedes flere dager i forveien for å ta med seg på påskefjellet, ved bålet eller servere det hjemme.
Du trenger:
Rutet tynnribbe på ca. 1,5 kg
1 ss salt
1 ts pepper
saft av to store appelsiner, og skall av en appelsin
3-4 kvister rosmarin
Legg ribba i en egnet bakke eller langpanne.
Gni ribba inn med salt og pepper. Tilsett safta av appelsiner, masser inn appelsinskallet og riv rosmarin over ribba.
La ribba ligge kjølig i ett døgn.
Legg ribba med svoren opp i en langpanne, eller ildfast form. Legg under litt aluminiumsfolie slik at den får en topp på midten.
Hell 2 dl vann i forma og dekk med aluminiumsfolie.
Damp den på 200 °C i 1 time
Ta av folien, skru ned temperaturen til 175 °C og steik i ca. 60 minutter til kjernetemp på 70 °C.
Skru opp temperaturen til 220 °C og steik videre i 15-20 minutter til svoren er sprø.
Råkost:
1 fennikel i tynne skiver
4 reddiker i tynne skiver
1 løk i tynne skiver
1 ss soyasaus
saften av 1 lime
1 ss sesamolje
salt og pepper
Bland sammen og la dette marinere i 1-2 timer før servering.