Jeg bruker tynnribbe som jeg finner i frysedisken og gir den en smak av påske i form av marinering med ferskpresset appelsinsaft og rosmarin, med råkost som tilbehør. Denne retten kan forberedes flere dager i forveien for å ta med seg på påskefjellet, ved bålet eller servere det hjemme.

Du trenger:

Rutet tynnribbe på ca. 1,5 kg

1 ss salt

1 ts pepper

saft av to store appelsiner, og skall av en appelsin

3-4 kvister rosmarin

Legg ribba i en egnet bakke eller langpanne.

Gni ribba inn med salt og pepper. Tilsett safta av appelsiner, masser inn appelsinskallet og riv rosmarin over ribba.

La ribba ligge kjølig i ett døgn.

Legg ribba med svoren opp i en langpanne, eller ildfast form. Legg under litt aluminiumsfolie slik at den får en topp på midten.

Hell 2 dl vann i forma og dekk med aluminiumsfolie.

Damp den på 200 °C i 1 time

Ta av folien, skru ned temperaturen til 175 °C og steik i ca. 60 minutter til kjernetemp på 70 °C.

Skru opp temperaturen til 220 °C og steik videre i 15-20 minutter til svoren er sprø.

Råkost:

1 fennikel i tynne skiver

4 reddiker i tynne skiver

1 løk i tynne skiver

1 ss soyasaus

saften av 1 lime

1 ss sesamolje

salt og pepper

Bland sammen og la dette marinere i 1-2 timer før servering.