Jeg har valgt å bruke blodappelsin, eller rød appelsin som den heter. Man kan fint bruke vanlig appelsin, men jeg har valgt rød appelsin da den er mer aromatisk og sødmefull, noe som gir en rundere og fyldigere smak på fyllet. Dagens oppskrift er en pai basert på kjeksbunn, og et kremet appelsinfyll med luftig marengs, noe som gjør at den oppfattes litt lettere å spise.

Bunn:

150 g d igistive kjeks

2 ss sukker

80 g smeltet smør

Knus kjeks i en foodprosessor om du ønsker en finere konsistens.

Bland alt sammen, og press med baksida på en spiseskje massen ned i en paiform.

Sett det kaldt, før du lager fyllet.

Appelsin fyll:

6 eggeplommer

125g sukker

125 g smeltet avkjølt smør

2,5 ss fløte

2 dl ferskpresset appelsinsaft av rød appelsin

4 stivpiskede eggehviter

Eggeplommer og sukker piskes sammen i en stålbolle til sukkeret er oppløst.

Tilsett smør, fløte og appelsinsaft og vend inn 4 stivpiskede eggehviter.

Hell massen i en tykkbunnet kjele, varm den sakte opp mens du pisker med en visp til det blir en tykk konsistens.

Ha appelsinkremen over kjeksbunnen, og sett kaldt 4-6 timer til det stivner.

Marengs/topping :

Lag marengsen rett før servering.

3 eggehviter

200g sukker

Pisk marengs i en romslig stålbolle.

Sett bollen over vannbad og pisk marengs over varmen til sukkeret er oppløst, og blandingen er ca. 60 °C. Ta bollen vekk fra varmen, og pisk med en mikser eller kjøkkenmaskin til romtemperert og blank marengs.

Topp paien med marengs, og brenn marengsen med skibrenneren, til den får sorte topper.