Kombinert med asparges og en tzatziki-inspirert agurksalat burde alt ligge til rette for en knallgod rekesalat som nytes sammen med sola og godt drikke på verandaen.

Dressing:

1/2 dl seterrømme eller røros -

rømme

1/2 dl fløte

saften av 1/2 sitron

1 ss finhakket kruspersille, kan bruke dill, timian, kjørvel også

litt salt og nykvernet pepper

Alt blandes i en bolle, og la det trekke i 30-45 minutter

Ellers trenger du:

400 g hele reker (som vi piller selv)

1 agurk

6 ferske nykokte asparges

¤ Skjær agurk i lange skiver med ostehøvel eller en aspargesskreller. Legg agurken i en bolle og strø over 1/2 ts salt. La dette ligge ca. 30 minutter for å trekke ut mesteparten av vannet.

¤ Del aspargesen opp i 1/2 cm skiver.

¤ Bland reker, agurk, asparges i en bolle, slå over halvparten av dressingen, vend godt sammen for så å tilsette resten av dressingen slik at det blir en fyldig rekesalat. Smak til med salt og pepper.

Serveres på godt brød og alfaspirer.