Dagens oppskrift er en lett og syrlig fennikelsalat som egner seg som tilbehør til så å si alle typer grillmat, enten det er pølse, fisk eller gode koteletter.

Inspirasjonen til denne salaten er hentet fra Italia, altså enkle sydhavssmaker som basilikum, tomater, sitron og nøtter, kombinert med enkel tilberedning. Enkel tilberedning på grilltilbehør er forresten nesten et «must» her i Trøndelag, med så mange værtyper vi kan oppleve på en og samme dag. Og vi får som oftest kort tid på oss til å rigge oss til for grilling.

Fennikelsalaten kan selvsagt varieres litt som man selv ønsker, med for eksempel asparges, vårløk, rødløk eller andre ting.

Dette trenger du:

1 fennikel i tynne skiver, høvlet med ostehøvel, eller kuttet med kniv

1 stk rød chili uten frø, finkuttet

2 stk epler, kuttet i små terninger

1 ss finkuttet soltørket tomat (ikke i olje fra glass, men tørr )

2 ss finhakket basilikum

1 ss finhakket kruspersille

1 ss ristede pinjekjerner

Saft av 1 sitron

Litt salt og nykvernet pepper

½ dl god olivenolje, eller ¼ dl sesamolje (sesamolje gir kraftig smak)

Alt dette blandes i en bolle. La salaten stå og trekke i 20-30 minutter. Så er den klar til å serveres sammen med grillmaten.