Det finnes både hvit og grønn asparges, men i dag har jeg valgt å bruke den grønne varianten, som vokser over bakkenivå.

Asparges er en skjør grønnsak som er sprø, som smaker friskt av gress og nøtter, og som har uante bruksområder.

I dag har jeg tenkt å lage en variant av den tradisjonelle aspargessuppen, med innslag av den nyutsprungne gressløken som har rukket å vokse 20-30 cm allerede. Toppet med sprø nykål som det også er sesong for nå, så blir dette en grønn VÅR-suppe som er rik både på både kostfiber og proteiner. Altså en suppe med helse og sunnhet i hver dråpe...

Ingredienser og framgangsmåte

* 1 kinesisk hvitløk, som deles i 4, og stekes lett i 1 ss smør, til den blir myk og gylden i fargen. Dette gir en rund, søt og fyldig hvitløkssmak.

* Tilsett 2 bunter asparges, delt opp i 1 cm tykke biter

* 1 liter vann og 1 grønnsaksterning/buljong

La koke i 10-15 minutter, til at alt er mykt. Kjør det så sammen med en stavmikser, til en glatt suppe.

* Tilsett 2 ss finhakket fersk gressløk

* 2 ss soyasaus

* Saften av ½ lime

* 2 dl fløte

La dette trekke i noen minutter, smak til med salt og pepper, og jevn suppen med maisennamel hvis nødvendig.

Finsnitt litt nykål og legg på toppen, som et sprøtt og smakfullt innslag i den vårlige suppen.

Server gjerne med nybakte grove rundstykker.