Hva du velger er ut i fra hvor mye fettinnhold du ønsker, men det er viktig at det er litt fett i hamburger slik at den blir saftig og himmelsk god!

Når det gjelder smakstilsetninger, er det uante muligheter, man kan velge en sterk chilivariant, sydhavinspirert med urter osv...

Navnet «hamburger» kommer fra den tyske byen Hamburg, og kan referere til en person fra Hamburg. I utvidet betydning ble ordet etterhvert brukt om andre ting, deriblant storfekjøttet som stammet fra, eller var populært i Hamburg. Opprinnelig var kaker av storfekjøtt kjent som hamburgerbiff, og når denne farsekaken ble lagt mellom brødskiver ble navnet ham-

burgersandwich

Dagens hamburger-

oppskrift

400 g kjøttdeig

1/2 finhakket rødløk

1 ss finhakket frisk timian

1 ss finhakket soltørka tomat

1 god neve med tortillachips eller salt potetgull. (Dette gir tyggemotstand og smak).

1/2 ts salt (husk chipsen er salt)

1/2 ts pepper

1/2 - 1 dl vann

Slik gjør du:

Rør inn salt, pepper, løk, timian, tomat og knust chips i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig. Spe med vann på slutten for en smidig deig.

Del deigen i fire. Ha litt vann på ei trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

Stek burgerne på middels varme, enten i en stekepanne eller på grillen ca. 3-5 minutter på hver side.

Nykålsalat

Del en nykål i seks båter.

Hell over noen dråper olivenolje, salt og nykvernet pepper, gjerne noen dråper sitron og steik på sterk varme i panne, eller på grill til en god stekeflate.

Legg denne oppå burgeren i ett burgerbrød.