Laks, råkost og poteter er veldig vanlig på de fleste middagsbord ettersom det er lettvint og går kjapt å lage. Men det kan bli utrolig monotont og kjedelig i lengden.

Med enkle grep er det mulig å oppgradere denne klassikeren, som også kanskje kan inspirere til at du selv videreutvikler den. I stedet for den klassiske råkostsalaten med gulrot og sitron, har jeg også brukt en del andre rotgrønnsaker som persillerot, fennikel, sellerirot, fersk ingefær og rømme. Dette løfter måltidet til nye høyder.

Råkost til ca. 4 personer

100 g revet gulrot

100 g persillerot

100 g fennikel

100 g revet sellerirot

1 ss revet fersk ingefær

1 ss kapers

1 ss hvitvinseddik

salt og pepper

Bland alt dette i en bolle og tilsett 2 dl seterrømme og bland alt sammen.

La det stå og trekke i 15-20 minutter før servering.

Stekt laks

Stykker av laks steikes på middels varme i godt smør, kan gjerne være rosa i midten.

Stekte mandelpoteter

Vask mandelpotet og vend dem i litt olje og stek dem i ca. 20 minutter på 200 °C til de er møre.

Vend dem inn med litt pesto (urtedressing) - hjemmelaget eller en god variant fra butikken.