Laks, råkost og poteter er veldig vanlig på de fleste middagsbord ettersom det er lettvint og går kjapt å lage. Men det kan bli utrolig monotont og kjedelig i lengden.
Med enkle grep er det mulig å oppgradere denne klassikeren, som også kanskje kan inspirere til at du selv videreutvikler den. I stedet for den klassiske råkostsalaten med gulrot og sitron, har jeg også brukt en del andre rotgrønnsaker som persillerot, fennikel, sellerirot, fersk ingefær og rømme. Dette løfter måltidet til nye høyder.
Råkost til ca. 4 personer
100 g revet gulrot
100 g persillerot
100 g fennikel
100 g revet sellerirot
1 ss revet fersk ingefær
1 ss kapers
1 ss hvitvinseddik
salt og pepper
Bland alt dette i en bolle og tilsett 2 dl seterrømme og bland alt sammen.
La det stå og trekke i 15-20 minutter før servering.
Stekt laks
Stykker av laks steikes på middels varme i godt smør, kan gjerne være rosa i midten.
Stekte mandelpoteter
Vask mandelpotet og vend dem i litt olje og stek dem i ca. 20 minutter på 200 °C til de er møre.
Vend dem inn med litt pesto (urtedressing) - hjemmelaget eller en god variant fra butikken.