Den norske sesongen for rabarbra strekker seg fra månedsskifte mai/juni og helt ut i september. Den smaker best tidlig på sommeren da den blir grovere og grovere utover i sesongen. Rabarbra har høyt syreinnhold, så det kreves en god del søtningsmidler, slik at ikke ørene krøller seg sammen.

Dagens oppskrift er en rabarbradrikk som egner seg godt som både tørstedrikk, men ikke minst som aperitiff eller alternativ til vin på en sommerkveld.

Oppskriften er en base, som blandes ut med vann, Farris, tonic water osv. for å gjøre den mer sprudlende.

Du trenger:

1 kg rabarbra

2 l vann

1 ts anisfrø

1 kanelbark

2 dl sukker

4 cl Cointreau appelsin-likør

Vask og kutt rabarbraen i 1 cm store biter. Du trenger ikke skrelle den.

Legg rabarbraen i en kjele og tilsett, vann, krydder og sukker.

Kok opp og la dette koke i 10-15 minutter til rabarbraen er myk og oppløst.

Tilsett så appelsinlikøren. La det koke 1-2 minutter slik at alkoholen fordamper.

Sil gjennom vanlig kjøkkensil, ønsker man en helt blank drikke kan man sile den igjennom ett klede.

Fyll over på rene, sterile flasker.

Holder seg 2 uker i kjøleskap. Skal man oppbevare dette lengre, bør man frys det inn.