Jeg har valgt å kombinere laks, blåmuggost og geitemelk.

Ja, geitemelk!!

Heldigvis har det i de senere årene blitt utrolig god kvalitet på geitemelkproduktene da bøndene er blitt mer kvalitetsbevisste på foring slik at den ikke har så utpreget smak lengre, men likevel mer smak enn kumelk.

Sammen med blåmuggost blir dette en smaksbombe sammen med laksen. Denne lakseretten er i kombinasjon med en enkel salat vendt i en sennepsdressing. Dermed blir det en enkel, smakfull laksesalat til både lunsj, middag og kanskje kveldsmat.

4 porsjoner:

600 g laksefilet uten skinn og bein

125 g blåmuggost

4 ss geitemelk

100 g nøtteblanding med hakkede pinjekjerner, solsikkekjerner, gresskarkjerner.

nykvernet pepper

litt havsalt (her trenger man ikke mye da blåmuggosten gir mye saltsmak)

* Legg laksestykkene på stekeplate eller ildfastform.

* Kvern over pepper og litt salt. La dette ligge 4-5 minutter mens du moser osten med en gaffel.

Rør inn litt geitemelka slik at den får en myk konsistens, og bland inn nøtteblandingen.

* Fordel blandingen over fiskestykkene.

* Stek laksen i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.

Salatblanding med v ina i grette-dressing

hjertesalat

rød og grønn lollo-salat

Riv salatbladene og server med dressing

Vinaigrettedressing

1 ss dijonsennep

1 ss honning

5 ss hvitvinseddik

1,5 dl olivenolje

* Mål opp honning, eddik og sennep, og pisk godt sammen.

* Pisk inn olivenoljen i en tynn stråle. Fortsett å piske til du har en glatt og kremaktig vinaigrette.

* Smak til ved å dyppe et salatblad i vinaigretten. Tilsett mer olje om den er for skarp.