Men det er lenge siden en tomat var en tomat.
Nå har vi opp i mot 20-30 sorter å velge imellom i de velassorterte butikkene. De fleste av dem er saftige og smakfulle og gir positive smaksoverraskelser.
I denne retten er jeg sjenerøs med både tomater og smak. Jeg har kombinert flere forskjellige typer tomater sammen med gode sydhavssmaker.
For 4 personer trenger vi:
4 bifftomater – faste og aromatiske
200 g snacktomater – saftige og søte
200 g dulcitatomater – små knasende tomater med smak av honning
200g gule cherrytomater – aromatiske og syrlige tomater
80 g soltørka tomat – delt i små terninger
1 chili – delt i to (ta ut frøene)
1 vårløk
timian og gressløk
3-4 ss god olivenolje
Legg hele dulcitatomater sammen med chilien i en ildfast form.
Gi de 8-10 minutter under grillelementet på ovnen. Dette gjør at de blir enda søtere og får en litt mykere konsistens.
Del alle tomatene i passende skiver og legg dem utover på et stort fat.
Finhakk chili, vårløk, gressløk og timian og bland dette sammen med olivenoljen. Bland dette sammen med tomatene på fatet. Ta noen runder med pepperkverna.
Server med nybakt brød.