Men håpet er at det kan gi inspirasjon til å lage litt annerledes turmat.

Det er et paradoks at når vi skal ferdes ute på tur, er vi opptatt av å ha både riktig og godt utstyr. Mens når det kommer til maten vi tar med oss for å spise, så «rasker vi med oss» noe enkelt, billig, dårlig og usunn mat. Dagens turrett egner seg godt for de med lite tid til forberedelser, men som til gjengjeld har litt bedre tid til tilberedningen. Saltbakt sellerirot på bål, med godt tilbehør som man enten kan forberede hjemme eller finne i løpet av turen.

Saltbakt sellerirot :

Mange har et litt anstrengt forhold til selleri p.g.a. av den litt bitre smaken. Men med riktig tilberedning, blir den riktig så god og søt.

For fire personer, men tilberedning på c a. 2 ½ time

1 hel stor sellerirot

1–2 kg grovt salt

1 godt brød

4 små rødløk

4 soltørka tomat er

Kantareller, evt. annen sopp

Litt blåbær og fløte

Vask og skrubb selleriroten godt, bruk en liten kniv og fjern eventuelle «groper» som kan inneholde jordrester.

Bland saltet med litt vann slik at det blir litt «grøtete». Pakk saltet rundt selleriroten, pakk det hele inn i et dobbelt lag med aluminiumsfolie. Dette kan gjøres kvelden i forveien, slik at rota trekker litt smak av saltet. Legg selleriroten på glørne i bålet i ca. 1,5 time til den er mør. Dette kjenner du ved å stikke en kakenål eller knivspiss inn i roten. Alternativt kan du bake sellerien ved 200 °C i ca. 2 – 2 ½ time i en ovn hjemme.

Mot slutten av steketiden steker man sopp, løk, soltørka tomat og godt smør i en kjele. Hell på fløte å blåbær, kok noen minutter til det blir en soppstuing av det.

Pakk ut sellerien, og ta av saltet, skjær av toppen og ta ut innholdet med en skje og legg det på en brødskive. Ha godt med soppstuing over.

Dette er turmaten sin det.