Med utgangspunkt i denne franske klassikeren, har jeg i dag valgt å lage en variant som er inspirert av bærtiden vi er inne i.
Desserten egner seg godt etter middag, eller som jeg valgte; som en overraskelse for barna på bærtur. Jeg lagde den ferdig i glass kvelden i forveien, slik at det bare var å putte den i sekken og legge i vei tur. Når det ble tid for en rast, så toppet vi crèmen med litt av bærene som vi plukket. Her er det bare fantasien som setter grenser.
For 4 rause porsjoner...
3 dl kremfløte
1dl helmelk
1 vaniljestang
75g sukker
4 egg
2 dl bær ( jeg valgte solbær, ripsbær og bringebær fra egen hage )
2 ss brunsukker
4 små syltetøyglass med lokk
Fordel bær og brunsukker i bunnen av syltetøyglassene.
Kok opp melk, fløte og vaniljestang, la dette trekke 3-4 minutter.
Visp sammen egg, sukker og slå den varme melkeblandingen over eggene under kraftig omrøring, ta ut vaniljestanga.
Fyll eggmassen over i glassene.
Sett glassene i vannbad, og stek de på 140 grader i ca. 40 minutter til cremen er stiv. Avkjøl og sett på lokk.
Topp med nyplukkede bær.
God tur!