Med utgangspunkt i denne franske klassikeren, har jeg i dag valgt å lage en variant som er inspirert av bærtiden vi er inne i.

Desserten egner seg godt etter middag, eller som jeg valgte; som en overraskelse for barna på bærtur. Jeg lagde den ferdig i glass kvelden i forveien, slik at det bare var å putte den i sekken og legge i vei tur. Når det ble tid for en rast, så toppet vi crèmen med litt av bærene som vi plukket. Her er det bare fantasien som setter grenser.

For 4 rause porsjoner...

3 dl kremfløte

1dl helmelk

1 vaniljestang

75g sukker

4 egg

2 dl bær ( jeg valgte solbær, ripsbær og bringebær fra egen hage )

2 ss brunsukker

4 små syltetøyglass med lokk

Fordel bær og brunsukker i bunnen av syltetøyglassene.

Kok opp melk, fløte og vaniljestang, la dette trekke 3-4 minutter.

Visp sammen egg, sukker og slå den varme melkeblandingen over eggene under kraftig omrøring, ta ut vaniljestanga.

Fyll eggmassen over i glassene.

Sett glassene i vannbad, og stek de på 140 grader i ca. 40 minutter til cremen er stiv. Avkjøl og sett på lokk.

Topp med nyplukkede bær.

God tur!