For oss som jobber med mat til daglig, er rotgrønnsaker selve grunnmuren i matlagingen. Dagens oppskrift er en tradisjonell rotgrønnsakssuppe med en liten vri.

Norske rotgrønnsaker er verdens beste på grunn av sin lange vekstsesong og rene jord. Rotgrønnsaken avgir god smak, og gir et fargerikt utseende. Rotgrønnsaksuppe er billig og næringsrik mat, som egner seg godt til travle familier. Oppskrifta er for fire personer, men her kan man gjerne lage i større porsjoner og eventuelt fryse ned.

Du trenger:

4 tomater grovdeles

1 løk grovdeles

litt rapsolje

1 ss sukker

20 cm purreløk i tynne skiver

4 gulrøtter i terninger

1 søtpotet i terninger

2 persillerøtter i terninger

100 g kålrot i terninger

1 god neve finhakket

kruspersille

3 ss finhakket fersk oregano

1 ss revet fersk ingefær

– Tomater, løk, rapsolje og sukker has i en kjele på middels varme til det er lett karamellisert, ca. 10-15 minutter.

– Tilsett rotgrønnsakene og vann og la dette koke til grønnsakene blir møre, ca. 20-25 minutter

– Tilsett til slutt kruspersille, oregano, ingefær og la alt trekke i 4-5 minutter og smak til med salt og pepper.

– Tilsett ev en god spekepølse skjært i små terninger for å gi en ekstra spiss på suppa.