Men som så mye annet så dessverre denne herligheten kort holdbarhet etter at den er plukket.

Man kan lage mye og mangt av plommer. I dag har jeg latt meg inspirere av min gamle Fru Henriette Schønberg Erken sin kokebok fra 1947. Det er fascinerende å bruke gamle kokebøker som inspirasjon, da de var enormt flinke til å utnytte råvarene på en kreativ måte. Jeg har tatt utgangspunkt i en klassisk plommesuppe, som ble brukt som dessert.

Du trenger:

1/2 kg frisk plommer uten stein

1 l vann

1 dl portvin

125 g hvitt sukker

75 g brunt sukker

1 ss honning

Kok opp, og la dette koke i 15-20 minutter til plommene er godt kokte.

Legg i en kvist rosmarin i de 2-3 siste minuttene, dette gir en frisk smak av høst..

Jevn med 40 g potetmel utrørt i kaldt vann.

Serveres kald eller varm med noe sprøtt bakverk eller krem til, eller kanskje sammen med litt god spekemat som en forrett.