Vi er nå i høysesong for høstens norsk poteter, og ikke minst min favoritt; mandelpoteter. Jeg liker mandelpoteter best pga. av dens melne konsistens, som gjør at den lett trekker til seg smaker og gir smakfulle varianter. Poteter trenger slett ikke være bare tilbehør, i dag har jeg valgt å lage en middelhavsinspirert potetrett, der poteten er en hovedråvare.

Feststemte poteter, beregnet for fire porsjoner:

1 kg middels store mandelpoteter

10 skiver godt modnet norsk spekeskinke

2 ss olivenolje

10 blader frisk oregano

10 røde cherrytomater

50 g høvlet parmesan

Kok potetene møre, la de dampe av seg, og pakk dem inn i skiver av parmaskinke.

Legg potetene over i et ildfast fat med skjøten av parmaskinken ned, hell så over olivenolje, før de stekes i stekeovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Man kan med fordel snu potetene slik at de ikke blir brent.

Topp potetene med halve cherrytomater vendt i litt olivenolje og oregano, høvle litt parmesan over retten, og bruk friske oreganoblader som pynt. Drypp gjerne over litt av oljen fra stekeformen.

Server godt brød ved siden av.