Vi er nå i høysesong for høstens norsk poteter, og ikke minst min favoritt; mandelpoteter. Jeg liker mandelpoteter best pga. av dens melne konsistens, som gjør at den lett trekker til seg smaker og gir smakfulle varianter. Poteter trenger slett ikke være bare tilbehør, i dag har jeg valgt å lage en middelhavsinspirert potetrett, der poteten er en hovedråvare.
Feststemte poteter, beregnet for fire porsjoner:
1 kg middels store mandelpoteter
10 skiver godt modnet norsk spekeskinke
2 ss olivenolje
10 blader frisk oregano
10 røde cherrytomater
50 g høvlet parmesan
Kok potetene møre, la de dampe av seg, og pakk dem inn i skiver av parmaskinke.
Legg potetene over i et ildfast fat med skjøten av parmaskinken ned, hell så over olivenolje, før de stekes i stekeovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Man kan med fordel snu potetene slik at de ikke blir brent.
Topp potetene med halve cherrytomater vendt i litt olivenolje og oregano, høvle litt parmesan over retten, og bruk friske oreganoblader som pynt. Drypp gjerne over litt av oljen fra stekeformen.
Server godt brød ved siden av.