Gresskarkjøtt verken lukter eller smaker spesielt godt i rå tilstand, men ikke la deg skremme av det. Ved varmebehandling forandrer smaken karakter og blir mild og søtlig. Gresskarfrøene kan godt spises, og i dag har jeg valgt å saltkoke dem for så å sprøsteke dem slik at det blir snacks til suppa.

Gresskarsuppe med ristede gresskarkjerner og lodderogn

1,5 kg innmat fra et stort gresskar

Ca. 5 dl buljong / kyllingkraft

5 dl fersk, syrlig eplejuice

1 ss fersk, revet ingefær

4 dl kokosmelk

Litt cayennepepper, samt nykvernet pepper og salt

Fjern kjernene fra gresskaret, kok kjernene i «sjøsalt» vann i ca. 10 minutt, og legg så kjernene på et brett og stek dem på 220 °C varmluft til de er sprø og gylne.

Når det er gjort, legger du kjernene unna, og starter på selve suppa.

Bland alle ingrediensene til suppa, bortsett fra salt og pepper. Kok under lokk i ca. 20 minutter til gresskarkjøttet er mykt. Kjør alt sammen med en stavmikser til en glatt masse, og sil den igjennom en sil. Varm opp suppa igjen, og smak til med cayennepepper, salt, og pepper.

Serveres med en skje seterrømme, litt lodderogn, og de sprøstekte gresskarkjernene.