Du trenger:
800 g torskefilet
400 g skrelt pastinakk
250 g spekeskinke (hel eller i biter, ikke skiver)
1 dl olivenolje
Soyaolje til steking
1 sitron
Maldonsalt, og nykvernet pepper
20-30 blader av bladpersille
Slik gjør du:
Skjær torsken i 200 grams stykker uten skinn og bein, stek den kjapt i en god og varm panne med litt soyaolje og godt smør, til den får en gylden overflate. Sett den deretter i ovnen i 7 - 10 minutt på 170 °C.
Skjær spekeskinken i små terninger, og stek den i en panne uten smør / olje på middels varme.
Skrell pastinakk, og kutt den i tynne staver på ca. 5 cm, stek stavene i soyaolje til de er gylne.
Bland olivenolje, persille, litt maldonsalt, pepper, og saften av en ½ sitron i en hurtighakker eller stavmikser til en fin masse, som serveres som saus.