Du trenger:

800 g torskefilet

400 g skrelt pastinakk

250 g spekeskinke (hel eller i biter, ikke skiver)

1 dl olivenolje

Soyaolje til steking

1 sitron

Maldonsalt, og nykvernet pepper

20-30 blader av bladpersille

Slik gjør du:

Skjær torsken i 200 grams stykker uten skinn og bein, stek den kjapt i en god og varm panne med litt soyaolje og godt smør, til den får en gylden overflate. Sett den deretter i ovnen i 7 - 10 minutt på 170 °C.

Skjær spekeskinken i små terninger, og stek den i en panne uten smør / olje på middels varme.

Skrell pastinakk, og kutt den i tynne staver på ca. 5 cm, stek stavene i soyaolje til de er gylne.

Bland olivenolje, persille, litt maldonsalt, pepper, og saften av en ½ sitron i en hurtighakker eller stavmikser til en fin masse, som serveres som saus.