Lørdagsbiffen

Denne lørdagen synes jeg vi skal unne oss noe skikkelig godt.
Kjøkkenkroken

Jeg har valgt et skikkelig festmåltid med biff av indrefilet fra storfe, med tilbehør inspirert fra flere verdenshjørner. Dette er en noe utradisjonell kombinasjon, og uten potet og saus, så det er altså ikke noe klassisk trøndersk biffmåltid.

Oppskrift til 4 personer

Start med indrefileten

800 g hel indrefilet

Gni inn med 1 ts salt og ½ ts nykvernet pepper – la dette trekke inn i ca 20 minutter.

Rull inn indrefileten i baconskiver, pass på at det er god overlapp i skjøten, slik at fileten holder fasongen.

Brun indrefileten i nøttebrunt smør på middels varme. NB! Smøret må ikke brenne seg, det smaker ikke godt.

Sett indrefileten i ovn på 200°C og stek i ca 20 minutter, til en kjernetemperatur på 62°C. Dette gir en rosa kjerne. La fileten hvile mens du baker rotgrønnsakene i ovn.








Eple- og tomatsalat

2 epler i fine terninger

10 cherrytomater delt i to

En god neve finkuttet kruspersille

2-3 ss god extra virgine olivenolje

Saften av en ½ sitron

Salt og pepper

Bland alt og marinere i 30 minutter


Bakt gulrot og blomkål

4 stk gulrot

½ blomkål

10 cm med purreløk

½ chili i biter

Skrell og kutt grønnsakene. Bland med 2-3 ss olivenolje, salt og pepper. Bak i ovn på 220°C i ca 15-20 minutter.


Maispurré

Maiskorn av 1 kokt maikolbe

2 ss fløte

Kjøres sammen til en glatt purré.