Jeg har valgt et skikkelig festmåltid med biff av indrefilet fra storfe, med tilbehør inspirert fra flere verdenshjørner. Dette er en noe utradisjonell kombinasjon, og uten potet og saus, så det er altså ikke noe klassisk trøndersk biffmåltid.
Oppskrift til 4 personer
Start med indrefileten
800 g hel indrefilet
Gni inn med 1 ts salt og ½ ts nykvernet pepper – la dette trekke inn i ca 20 minutter.
Rull inn indrefileten i baconskiver, pass på at det er god overlapp i skjøten, slik at fileten holder fasongen.
Brun indrefileten i nøttebrunt smør på middels varme. NB! Smøret må ikke brenne seg, det smaker ikke godt.
Sett indrefileten i ovn på 200°C og stek i ca 20 minutter, til en kjernetemperatur på 62°C. Dette gir en rosa kjerne. La fileten hvile mens du baker rotgrønnsakene i ovn.
Eple- og tomatsalat
2 epler i fine terninger
10 cherrytomater delt i to
En god neve finkuttet kruspersille
2-3 ss god extra virgine olivenolje
Saften av en ½ sitron
Salt og pepper
Bland alt og marinere i 30 minutter
Bakt gulrot og blomkål
4 stk gulrot
½ blomkål
10 cm med purreløk
½ chili i biter
Skrell og kutt grønnsakene. Bland med 2-3 ss olivenolje, salt og pepper. Bak i ovn på 220°C i ca 15-20 minutter.
Maispurré
Maiskorn av 1 kokt maikolbe
2 ss fløte
Kjøres sammen til en glatt purré.