SAMSUNG CSC (Foto: Øystein Kvåle)

SAMSUNG CSC Foto: Øystein Kvåle

Indrefileten rulles inn i bacon. (Foto: Øystein Kvåle)

Indrefileten rulles inn i bacon. Foto: Øystein Kvåle

Gulrot, blomkål og purre bakes i ovnen (Foto: Øystein Kvåle)

Gulrot, blomkål og purre bakes i ovnen Foto: Øystein Kvåle

(Foto: Øystein Kvåle)

Foto: Øystein Kvåle

Biffen serveres med eple- og tomatsalat. (Foto: Øystein Kvåle)

Biffen serveres med eple- og tomatsalat. Foto: Øystein Kvåle

Lørdagsbiffen

Denne lørdagen synes jeg vi skal unne oss noe skikkelig godt.

Jeg har valgt et skikkelig festmåltid med biff av indrefilet fra storfe, med tilbehør inspirert fra flere verdenshjørner. Dette er en noe utradisjonell kombinasjon, og uten potet og saus, så det er altså ikke noe klassisk trøndersk biffmåltid.

Oppskrift til 4 personer

Start med indrefileten

800 g hel indrefilet

Gni inn med 1 ts salt og ½ ts nykvernet pepper – la dette trekke inn i ca 20 minutter.

Rull inn indrefileten i baconskiver, pass på at det er god overlapp i skjøten, slik at fileten holder fasongen.

Brun indrefileten i nøttebrunt smør på middels varme. NB! Smøret må ikke brenne seg, det smaker ikke godt.

Sett indrefileten i ovn på 200°C og stek i ca 20 minutter, til en kjernetemperatur på 62°C. Dette gir en rosa kjerne. La fileten hvile mens du baker rotgrønnsakene i ovn.

Eple- og tomatsalat

2 epler i fine terninger

10 cherrytomater delt i to

En god neve finkuttet kruspersille

2-3 ss god extra virgine olivenolje

Saften av en ½ sitron

Salt og pepper

Bland alt og marinere i 30 minutter

Bakt gulrot og blomkål

4 stk gulrot

½ blomkål

10 cm med purreløk

½ chili i biter

Skrell og kutt grønnsakene. Bland med 2-3 ss olivenolje, salt og pepper. Bak i ovn på 220°C i ca 15-20 minutter.

Maispurré

Maiskorn av 1 kokt maikolbe

2 ss fløte

Kjøres sammen til en glatt purré.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Velsmakende frikassé

Påsken er over og for mange så betyr dette mer utetid som hagestell eller rett og slett bare nyte vårluften ute.

Egg er tradisjon til påske

Påskeegg er for mange en tradisjon i forbindelse med påskefeiringa.

Panert skrei, med stekte grønnsaker og remulade

«Feskpinnja» er en udødelig slager.

Lørdagsbiffen

Denne lørdagen synes jeg vi skal unne oss noe skikkelig godt.

Stek brød i gryta

Jerngryter har heldigvis begynt å bli populære igjen