Og en slik festdag bør selvfølgelig feires med en kake. For mange er 17. mai en travel dag, fylt med aktiviteter, så derfor har jeg valgt den klassiske dessertkaken Pavlova. Kaken er oppkalt etter den russiske ballerinadanseren Anna Pavlova, og er fra rundt 1920.

Det flotte med denne kaken er at alt kan gjøres ferdig på forhånd, slik at kun montering gjenstår når tiden er inne for dessert.

Marengs

4 eggehviter

250g sukker

Pisk eggehvitene, og tilsette sukkeret litt og litt. Dette gir en seigere og mer stabil marengs.

Lag porsjonskaker på ca 10 cm i diameter

Lemon curd

2 eggeplommer

2 hele egg

75 g sukker

Skall fra 2 sitroner

0,75 dl sitronsaft

En klype salt

100 g smør i små terninger

Alt unntatt smør blandes i en kjele, og varmes opp til det tykner. Smøret røres inn i massen når den er noe avkjølt, slik at det ikke legger seg på toppen, og ikke vil blande seg.

2 dl fløte til krem

Bær til pynt

Legg først godt med curd i marengskaken, så litt krem, for så å toppe det hele med bær.