Og i dag tenkte jeg å komme med et grønt grillalternativ, med en av mine favoritter - nykål. Det er en sprø, mild og sødmefylt kål som har et stort bruksområde. Men du må for all del ikke oversteike eller overkoke den. Nykålen fortjener å bli behandlet med respekt.

Nykål kan tilberedes stekt, dampet, marinert, som erstatning for salat og mer til. Jeg har i dag tenkt et grillalternativ.

Grillet nykål med smørsaus

Oppskriften er for 4 personer

Beregn ½ nykål pr person

2 nykål

Olivenolje

Maldonsalt

Nykvernet pepper

Del nykålen i fire deler gjennom stilken, slik at stilken holder bladene sammen.

Drypp olivenolje inn i bladene, og dryss over litt maldonsalt og nykvernet pepper. La nykålen marinere i 20-30 minutter, mens du lar grillen bli skikkelig glovarm.

Mens grillen blir varm, og kålen marinerer, lages en smørsaus med lyst øl og gressløk.

Stek nykålen på sterk varme i 2-3 minutter på de flate sidene, slik at de får grillmønster. Ved sterk varme holder den fasongen og sprøheten. Hvis det blir for svak varme, blir kålen kokt og faller sammen, men fullt spiselig allikevel.

Smørsaus med gressløk og øl

4 eggeplommer

100 g spekepølse

Olivenolje

200 g meierismør

1 dl lyst øl (mørkt øl fungerer også, med det gir mer sødme og farge)

1 neve nyklipt gressløk

Finkutt spekepølsa og stek den i litt olivenolje til den blir sprø, ca 3-4 minutter på middels varme

Avkjøl i noen minutter, til det er ca 30°C, ha så i eggeplommene og varm forsiktig opp til det tykner . Rør inn vekselsvis smør og øl til det tykner til en vaniljekremkonsistens. Blir det for tykt, spe med litt lunka vann.

Smak til med salt, pepper og nyklipt gressløk.