Kutt løken i båter og skiver, og gulrøttene i terninger. (Foto: Øystein Kvåle)

Kutt løken i båter og skiver, og gulrøttene i terninger. Foto: Øystein Kvåle

Sleng det i gryta, og ha gryta på bålet – eller grillen. (Foto: Øystein Kvåle)

Sleng det i gryta, og ha gryta på bålet – eller grillen. Foto: Øystein Kvåle

Hagearbeidet kan du gjøre, mens maten lager seg selv (nesten, da). (Foto: Øystein Kvåle)

Hagearbeidet kan du gjøre, mens maten lager seg selv (nesten, da). Foto: Øystein Kvåle

Fyll i 3 dl vann. (Foto: Øystein Kvåle)

Fyll i 3 dl vann. Foto: Øystein Kvåle

Hell i en flaske pale ale, eller annen sødmefylt øl. (Foto: Øystein Kvåle)

Hell i en flaske pale ale, eller annen sødmefylt øl. Foto: Øystein Kvåle

En neve tyttebær gjør alltid godt for smaken. (Foto: Øystein Kvåle)

En neve tyttebær gjør alltid godt for smaken. Foto: Øystein Kvåle

Rør rundt, og la det trekke. Pynt gjerne med noen fine blomster. (Foto: Øystein Kvåle)

Rør rundt, og la det trekke. Pynt gjerne med noen fine blomster. Foto: Øystein Kvåle

Lørdagssuppe – kan lages med og uten blomster. (Foto: Øystein Kvåle)

Lørdagssuppe – kan lages med og uten blomster. Foto: Øystein Kvåle

Lørdagssuppe

Blir det oppholdsvær på lørdag, kan denne suppen lage seg selv mens du klipper plenen.

Vi har ikke vært bortskjemte med godværsdager hittil i sommer, så når det nå endelig er en oppholdslørdag, står prioriteringene i kø. Plenklipp (for de av oss som ikke har robotklipper), generelt hagearbeid, og samtidig kunne jeg ha tenkt meg og vært en tur i marka, fyrt opp et bål og laget mat på bålet …

Med litt kreativitet kan man slå tre fluer i samme smekken. Med noen enkle forberedelser til en smakfull lunsjsuppe, fyre bål i grillen, og la maten «lage seg selv», mens man selv klipper plenen.

Lørdagssuppe

4 sjalottløk i båter

2 rødløk i båter

½ purreløk i skiver

2 gulrøtter i terninger

1 god ss smør

1 ss sukker

1 fl. 0,3 l pale ale (sødmefylt øl)

3 dl vann

1 neve tyttebær

3 ss ekte rømme

Salt og pepper

Slik gjør du det

Smelt smør og sukker i kjelen, tilsett alle grønnsakene, og la dette surre på middels varme til det blir karamellisert.

Hell over øl og vann, la dette redusere til ca. halvparten.

Tilsett så rømmen og tyttebærene, og la dette trekke i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.

Tips: Hvis man ønsker det, kan man legge et stykke hvit fisk i suppa i 3–4 minutter. På den måten har man en variant av fiskesuppe.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Øystein Kvåle

Øystein Kvåle

Leses nå:

Klassisk viltgryte

Høsten kommer sigende, og kveldene blir mørkere.

Helnorsk med sydlandsk vri

Butikkene bugner nå av norske rotgrønnsaker.

Får med kål

Får og lammekjøtt fyller nå hyllene på butikken.

Kokkens viltpostei

Kjøttdeig av vilt gjør god mat.

An apple a day, keeps the doctor away

...og en dag uten dessert er en dag uten mening.

Leder 23. september

Voldsomt press

Svært mange unge i dag går konstant rundt i ei stressboble uten mulighet til den minste lille mentale pustepause

Klar for siste og største etappe

Starter brubygginga om ca. ett år.

Vært med på ei rivende utvikling

Møller Bil Orkdal har markert 30-årsjubileum og feiret seg selv og kundene denne uka.