Lørdagssuppe

Blir det oppholdsvær på lørdag, kan denne suppen lage seg selv mens du klipper plenen.

Øystein Kvåle

Kjøkkenkroken

Vi har ikke vært bortskjemte med godværsdager hittil i sommer, så når det nå endelig er en oppholdslørdag, står prioriteringene i kø. Plenklipp (for de av oss som ikke har robotklipper), generelt hagearbeid, og samtidig kunne jeg ha tenkt meg og vært en tur i marka, fyrt opp et bål og laget mat på bålet …

Med litt kreativitet kan man slå tre fluer i samme smekken. Med noen enkle forberedelser til en smakfull lunsjsuppe, fyre bål i grillen, og la maten «lage seg selv», mens man selv klipper plenen.

Lørdagssuppe

4 sjalottløk i båter

2 rødløk i båter

½ purreløk i skiver

2 gulrøtter i terninger

1 god ss smør

1 ss sukker

1 fl. 0,3 l pale ale (sødmefylt øl)

3 dl vann

1 neve tyttebær

3 ss ekte rømme

Salt og pepper

Slik gjør du det

Smelt smør og sukker i kjelen, tilsett alle grønnsakene, og la dette surre på middels varme til det blir karamellisert.

Hell over øl og vann, la dette redusere til ca. halvparten.

Tilsett så rømmen og tyttebærene, og la dette trekke i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.

Tips: Hvis man ønsker det, kan man legge et stykke hvit fisk i suppa i 3–4 minutter. På den måten har man en variant av fiskesuppe.