Tid for hagebær. 
(Foto: Øystein Kvåle)

Tid for hagebær.  Foto: Øystein Kvåle

Valnøtter stekes i blandingen av honning sukker, og salt.
(Foto: Øystein Kvåle)

Valnøtter stekes i blandingen av honning sukker, og salt. Foto: Øystein Kvåle

Solbære brukes kanskje mest til safting og sylting, men er også god nyrørt. 
(Foto: Øystein Kvåle)

Solbære brukes kanskje mest til safting og sylting, men er også god nyrørt.  Foto: Øystein Kvåle

Tid for hagebær

De siste ukers varme har satt fart på modningen i bærbuskene.

Og i hvertfall hos meg har den smakfulle solbæra nå blitt moden. Solbær med sin søte, kraftige syrlige smak blir mest brukt til safting og sylting, men egner seg også godt nyrørt.

Inspirert av den klassiske kroneisen har jeg i dag laget et dessertforslag med iskjeks, ostekrem, karamelliserte nøtter og rørte solbær. Man kan selvfølgelig variere med andre bær om man ønsker det, men det bør være litt syrlige bær, fordi ostekremen gir god sødme og metthetsfølelse.

Ostekrem

3 dl kesam med vaniljesmak

200 g kremost naturell

2 ½ dl melis

2 ts vaniljesukker

Karamelliserte nøtter

150 g valnøttkjerner

3 ss flytende honning

2 ss sukker

0,5 ts salt

Smelt honning, sukker og salt på middels varme i en kasserolle. Tilsett valnøtter, og rør rundt slik at nøttene smøres godt. Hell over på bakepapir, fordel nøttene godt utover, slik at de ikke ligger for tett. Stekes ved 200 grader i ca 5 minutter.

Rørte solbær

Solbær

Sukker etter eget ønske

Knus solbærene lett med en gaffel, og smak bærene til med sukker.

Det hele monteres som en kroneis...

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Høstens blomkålsuppe

Grønnsakene begynner nå å bli på sitt beste.

Blomkålsalat

Vi skrider nå inn i sensommeren, kanskje den beste tida på året for den som er opptatt av ferske, gode, norske råvarer.

Nypoteter, eller rettere sagt ferskpoteter

Produsentene som dyrker poteter her i landet vil at vi skal kalle de norske potetene for ferskpoteter.

Jordbær med brent pepper

Symbolet på selve sommeren er jordbær, den deilige søte røde bære bør spises minst en gang pr. dag i sesongen.