Det er nå og i tiden fremover at alt av bær og grønnsaker er på sitt mest smakfulle, og trenger minimalt med tilberedning og bearbeiding.

I dag har jeg tenkt å lage en enkel blomkålsalat som passer godt som tilbehør. Jeg har valgt å servere den med entrecôte av storfe, men her kan man også benytte lam og vilt.

Dette trenger du

1 stk blomkål i små buketter

1 vårløk i skiver

50 g parmesan

1 ss kapers

Saften av 1/2 sitron

1 fedd hvitløk

4 ss smør

Soyaolje til steking

Extra virgin olivenolje til blomkålen

Salt og pepper

3 skiver loff eller annet brød

400 g entrecôte i 1 cm tykke skiver

Del opp brødet i små terninger og stek det sprøtt i olje sammen med finhakket hvitløk. Ha brødkrutongene over på et serve-ringsfat.

Del så opp blomkålen i små buketter, og stek dem kjapt i nøttebrunt smør på middels varme, slik at de får en gylden overflate, men fortsatt beholder en sprø konsistens.

Legg blomkålen på en tallerken, eller i en bolle. Tilsett kapers, sitronsaft, vårløk, salt og pepper, og bland alt godt til en smakfull salat.

Stek entrecôten i 1-2 minutter på hver side i godt smør. La biffen hvile i 10 minutter før den deles opp i strimler.

Legg blomkål over brødkrutongene, og strimler med kjøtt på toppen.

Vel bekomme!