Det er nå og i tiden fremover at alt av bær og grønnsaker er på sitt mest smakfulle, og trenger minimalt med tilberedning og bearbeiding.
I dag har jeg tenkt å lage en enkel blomkålsalat som passer godt som tilbehør. Jeg har valgt å servere den med entrecôte av storfe, men her kan man også benytte lam og vilt.
Dette trenger du
1 stk blomkål i små buketter
1 vårløk i skiver
50 g parmesan
1 ss kapers
Saften av 1/2 sitron
1 fedd hvitløk
4 ss smør
Soyaolje til steking
Extra virgin olivenolje til blomkålen
Salt og pepper
3 skiver loff eller annet brød
400 g entrecôte i 1 cm tykke skiver
Del opp brødet i små terninger og stek det sprøtt i olje sammen med finhakket hvitløk. Ha brødkrutongene over på et serve-ringsfat.
Del så opp blomkålen i små buketter, og stek dem kjapt i nøttebrunt smør på middels varme, slik at de får en gylden overflate, men fortsatt beholder en sprø konsistens.
Legg blomkålen på en tallerken, eller i en bolle. Tilsett kapers, sitronsaft, vårløk, salt og pepper, og bland alt godt til en smakfull salat.
Stek entrecôten i 1-2 minutter på hver side i godt smør. La biffen hvile i 10 minutter før den deles opp i strimler.
Legg blomkål over brødkrutongene, og strimler med kjøtt på toppen.
Vel bekomme!