(Foto: Øystein Kvåle)

Foto: Øystein Kvåle

Brød deles es i små terninger og stekes i olje sammen med finhakket hvitløk. (Foto: Øystein Kvåle)

Brød deles es i små terninger og stekes i olje sammen med finhakket hvitløk. Foto: Øystein Kvåle

Blomkålen stekes kjapt, men ikke lenger enn at den beholder en sprø konsistens. . (Foto: Øystein Kvåle)

Blomkålen stekes kjapt, men ikke lenger enn at den beholder en sprø konsistens. . Foto: Øystein Kvåle

Entrecôten stekes i godt smør, 1-2 minutter på hver side. (Foto: Øystein Kvåle)

Entrecôten stekes i godt smør, 1-2 minutter på hver side. Foto: Øystein Kvåle

Blomkålsalat som sensommermat. (Foto: Øystein Kvåle)

Blomkålsalat som sensommermat. Foto: Øystein Kvåle

Blomkålsalat

Vi skrider nå inn i sensommeren, kanskje den beste tida på året for den som er opptatt av ferske, gode, norske råvarer.

Det er nå og i tiden fremover at alt av bær og grønnsaker er på sitt mest smakfulle, og trenger minimalt med tilberedning og bearbeiding.

I dag har jeg tenkt å lage en enkel blomkålsalat som passer godt som tilbehør. Jeg har valgt å servere den med entrecôte av storfe, men her kan man også benytte lam og vilt.

Dette trenger du

1 stk blomkål i små buketter

1 vårløk i skiver

50 g parmesan

1 ss kapers

Saften av 1/2 sitron

1 fedd hvitløk

4 ss smør

Soyaolje til steking

Extra virgin olivenolje til blomkålen

Salt og pepper

3 skiver loff eller annet brød

400 g entrecôte i 1 cm tykke skiver



Del opp brødet i små terninger og stek det sprøtt i olje sammen med finhakket hvitløk. Ha brødkrutongene over på et serve-ringsfat.

Del så opp blomkålen i små buketter, og stek dem kjapt i nøttebrunt smør på middels varme, slik at de får en gylden overflate, men fortsatt beholder en sprø konsistens.

Legg blomkålen på en tallerken, eller i en bolle. Tilsett kapers, sitronsaft, vårløk, salt og pepper, og bland alt godt til en smakfull salat.

Stek entrecôten i 1-2 minutter på hver side i godt smør. La biffen hvile i 10 minutter før den deles opp i strimler.

Legg blomkål over brødkrutongene, og strimler med kjøtt på toppen.

Vel bekomme!

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Høstens blomkålsuppe

Grønnsakene begynner nå å bli på sitt beste.

Blomkålsalat

Vi skrider nå inn i sensommeren, kanskje den beste tida på året for den som er opptatt av ferske, gode, norske råvarer.

Tid for hagebær

De siste ukers varme har satt fart på modningen i bærbuskene.

Nypoteter, eller rettere sagt ferskpoteter

Produsentene som dyrker poteter her i landet vil at vi skal kalle de norske potetene for ferskpoteter.

Jordbær med brent pepper

Symbolet på selve sommeren er jordbær, den deilige søte røde bære bør spises minst en gang pr. dag i sesongen.