Blomkål- og potetsuppe. (Foto: Øystein Kvåle)

Blomkål- og potetsuppe. Foto: Øystein Kvåle

Kyllingfileter og friske urter er blant ingrediensene i denne høstsuppa. (Foto: Øystein Kvåle)

Kyllingfileter og friske urter er blant ingrediensene i denne høstsuppa. Foto: Øystein Kvåle

Kyllingbitene vendes i hvetemek før de stekes til de er fine og brune. (Foto: Øystein Kvåle)

Kyllingbitene vendes i hvetemek før de stekes til de er fine og brune. Foto: Øystein Kvåle

En tykkbunnet kjele egner seg best for suppa. Pass på slik at den ikke brenner seg. (Foto: Øystein Kvåle)

En tykkbunnet kjele egner seg best for suppa. Pass på slik at den ikke brenner seg. Foto: Øystein Kvåle

Høstens blomkålsuppe

Grønnsakene begynner nå å bli på sitt beste.

Høsten nærmer seg, det blir mørkere på kvelden, og hva smaker vel bedre nå, enn smakfulle og fyldige supper?

Denne lørdagen har jeg laget en variant av en klassisk blomkålsuppe, tilsatt litt poteter for å gi den litt mer fylde, og toppet den med herlig, sprøstekt kylling.

Blomkål er en av de mest anvendelige grønnsakene vi har. Den har god sødme, samtidig som den har tydelige peppertoner.

Dette trenger du til fire personer:

300 g kyllingfilet, i strimler

1 stk blomkål, delt i buketter

1 stk løk, finhakket

250 g nypoteter, skrelt og delt

1 l H-melk

2 dl fløte

4 ss mel

4 ss olivenolje

Friske urter (timian, persille, gressløk)

Smør (meierismør ja...)


Surr løken blank i smør, tilsett poteter, blomkål, fløte og melk. La dette koke mørt. Pass på slik at det ikke brenner seg i bunnen. En tykkbunnet kjele egner seg best.

Bruk stavmikser eller blender og kjør suppen jevn. Smak til med pepper og salt. Blir suppen tykk kan du spe med litt mer fløte.

Skjær kyllingen i biter. Vend bitene i hvetemel, og strø på litt salt og pepper. Stek bitene i litt olje på middels sterk varme til de er fine og brune. Server suppen med kyllingbitene, sammen med finhakkede urter.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Får med kål

Får og lammekjøtt fyller nå hyllene på butikken.

Kokkens viltpostei

Kjøttdeig av vilt gjør god mat.

An apple a day, keeps the doctor away

...og en dag uten dessert er en dag uten mening.

Høstens blomkålsuppe

Grønnsakene begynner nå å bli på sitt beste.