Høstens blomkålsuppe

Grønnsakene begynner nå å bli på sitt beste.
Kjøkkenkroken

Høsten nærmer seg, det blir mørkere på kvelden, og hva smaker vel bedre nå, enn smakfulle og fyldige supper?

Denne lørdagen har jeg laget en variant av en klassisk blomkålsuppe, tilsatt litt poteter for å gi den litt mer fylde, og toppet den med herlig, sprøstekt kylling.

Blomkål er en av de mest anvendelige grønnsakene vi har. Den har god sødme, samtidig som den har tydelige peppertoner.

Dette trenger du til fire personer:

300 g kyllingfilet, i strimler

1 stk blomkål, delt i buketter

1 stk løk, finhakket

250 g nypoteter, skrelt og delt

1 l H-melk

2 dl fløte

4 ss mel

4 ss olivenolje

Friske urter (timian, persille, gressløk)

Smør (meierismør ja...)


Surr løken blank i smør, tilsett poteter, blomkål, fløte og melk. La dette koke mørt. Pass på slik at det ikke brenner seg i bunnen. En tykkbunnet kjele egner seg best.

Bruk stavmikser eller blender og kjør suppen jevn. Smak til med pepper og salt. Blir suppen tykk kan du spe med litt mer fløte.

Skjær kyllingen i biter. Vend bitene i hvetemel, og strø på litt salt og pepper. Stek bitene i litt olje på middels sterk varme til de er fine og brune. Server suppen med kyllingbitene, sammen med finhakkede urter.