I dagens matspalte har jeg kombinert disse to utsagnene. Det er snart duket for eplesesong, og de smakfulle norske eplene høstes. De norske eplene inneholder en del mer syre enn mange av de importerte sortene, derfor egner de seg godt i «produksjon», og ikke bare naturell.

Jeg har valgt å lage en kombinasjon av to gode kaker, nemlig eplekake og ostekake.

Ostekake med eple og ingefær

Kjeksbunn:

250 g digestivekjeks

3 ts malt ingefær

100g brunet smør…IKKE MARGARIN!

Ha kjeks og ingefær i en foodprosessor, kjør dette til en glatt masse, tilsett smøret og bland til en fast masse.

Legg bakepapir i bunnen av en 24 cm springform, og klem kjekseblandingen i bunnen og litt oppover sidene med en skje.

Sett bunnen i kjøleskapet mens eple og ostemassen lages

Epler:

4 epler

3 dl vann

2 ss sitronsaft

2 ss revet sitronskall

Skrell og del eplene i tynne skiver. Kok epleskivene møre i vann, sitronsaft og skall. Sil av vannet, og avkjøl noe

Ostemasse:

500 g kremost naturell

130 g sukker

2 egg

150g sæterrømme

150 g ingefærbrus/Ginger ale (ikke bruk vanlig ingefærøl, det blir for søtt)

Bland alt i en foodprosessor til en glatt masse.

Legg eplene over kjeksebunnen, og hell over ostemasse. Kaka stekes midt i ovnen på 150°C i ca 1-1,5 time, til massen er fast. La avkjøle over natta.

Server med høstens bær.