Lammesesongen er i gang, og for mange er fårikålmåltidet et stort mat-høydepunkt på høsten. Fårikålens dag markeres for øvrig siste torsdag i september.
Lam og får er et takknemlig kjøtt å tilberede, og har utrolig mange variasjoner og tilberedingsmetoder. I dagens matspalte har jeg valgt å kalle retten får med kål.
Lammekoteletter med 2 typer syltet kål og løksaus
For 4 personer
1 kg lammekoteletter
320 g rosenkål
1 liten rødkål
4 ss eplesidereddik
2 ss sukker
4 ss vann
Frø fra ½ granateple
2 løk
2 ss meierismør
2 dl h-melk
2 dl fløte
2 ss sæterrømme
Syltet kål
Kok opp edikk, vann og sukker, og avkjøl.
Kokt rosenkål deles i biter. Rødkål i tynne strimler blandes inn i laken, sammen med frøene fra granateplet.
La kålen marinere i minimum 1-2 timer, gjerne over natten hvis du har mulighet til det.
Løksaus
Smelt smør i en kjele. 2 løk finkuttes og tilsettes i smøret. La dette surre til det blir gyllent
Tilsett melk og fløte, og kok inn til halv mengde, tilsett deretter rømme, og smak til med salt og pepper.
Kotelettene stekes i nøttebrunt smør på middels varme, 2-3 minutter på hver side.