Dette er ventetiden som skal gi oss en forsmak på julehøytiden, som nærmer seg med stormskritt. Adventstiden er for mange synonymt med hektiske og travle dager i en tid man egentlig ønsker å finne roen, og da passer det godt med en smakfull, beroligende dessert med god smak av julekrydder.
Dagens dessert er enkel å tilberede, og egner seg like godt til festmåltidet som til søndagsmiddagen.
Dette trenger du
1 kg faste pærer
1 l vann
½ kg sukker
2 stjerneanis
2 kanelstenger
1 vaniljestang, splittet på langs
3 ts maldonsalt
Rørosrømme
Skrell pærene, og fjern forsiktig det meste av kjernehuset fra undersiden, slik at de står stødig i kjelen. La stilken sitte på, dette er både praktisk og visuelt pent.
Smelt sukkeret til gyllen karamell. Kok ut karamellen med vann og ha i kanelstengene og stjerneanisen. Legg i pærene, og la dem koke veldig forsiktig til de er møre, ca. 45 minutter.
Ta ut pærene og avkjøl dem på et klede.
Kok opp laken igjen og tilsett 3 ss maldonsalt. Kok inn laken til ca 1/3, så det blir til en sirup.
Server pærene med salt karamellsaus og pisket rørosrømme.