Karamellkokt pære

Snart skrider vi inn i adventstiden.
Kjøkkenkroken

Dette er ventetiden som skal gi oss en forsmak på julehøytiden, som nærmer seg med stormskritt. Adventstiden er for mange synonymt med hektiske og travle dager i en tid man egentlig ønsker å finne roen, og da passer det godt med en smakfull, beroligende dessert med god smak av julekrydder.

Dagens dessert er enkel å tilberede, og egner seg like godt til festmåltidet som til søndagsmiddagen.

Dette trenger du

1 kg faste pærer

1 l vann

½ kg sukker

2 stjerneanis

2 kanelstenger

1 vaniljestang, splittet på langs

3 ts maldonsalt

Rørosrømme

Skrell pærene, og fjern forsiktig det meste av kjernehuset fra undersiden, slik at de står stødig i kjelen. La stilken sitte på, dette er både praktisk og visuelt pent.

Smelt sukkeret til gyllen karamell. Kok ut karamellen med vann og ha i kanelstengene og stjerneanisen. Legg i pærene, og la dem koke veldig forsiktig til de er møre, ca. 45 minutter.

Ta ut pærene og avkjøl dem på et klede.

Kok opp laken igjen og tilsett 3 ss maldonsalt. Kok inn laken til ca 1/3, så det blir til en sirup.

Server pærene med salt karamellsaus og pisket rørosrømme.