Saltkjøtt i ny drakt

Saltkjøtt kan brukes til så mangt, ikke bare på tradisjonelt vis med kålstappe.
Kjøkkenkroken

I dagens oppskrift, hvor jeg har valgt å bruke saltkjøtt på en annerledes måte, kan man velge enten å bruke saltkjøtt av svin, eller pinnekjøtt om man ønsker.

Den tradisjonelle kålsalaten coleslaw, kjenner mange som grilltilbehør om sommeren, men med noen justeringer, passer den like godt som tilbehør til salt mat på denne tiden av året, også.

Jeg har valgt å bruke en blanding av knutekål og rødkål, noe som gir en sprø konsistens, og den sødmefulle smaken egner seg perfekt som tilbehør til salt og sterk mat.

Dette trenger du


Coleslaw

½ knutekål

½ rødkål

2 stk. gulrøtter

250 g kålrot

1 ss bladpersille

1 ss kjørvel

Dressing

1 dl yoghurt naturell

1 dl seterrømme

2 ss sitronjuice

2 ss extra virgin olivenolje

1 ss honning, flytende

Salt og pepper, etter smak

Soppsaus

2 ss smør

1 finhakket løk

1 ss soyasaus

150 g finhakket sopp

2 dl lys kraft (kan bruke vann og buljong)

2 dl fløte

Salt og pepper

Slik gjør du det

Først renser og skjærer du alle grønnsakene i tynne strimler.

Så visper du sammen yoghurt, rømme, sitronsaft, olivenolje og honning.

Deretter smaker du til dressingen med salt og pepper, og blander den sammen med grønnsakene og hakket persille.

Så lar du coleslawen få stå i en halvtimes tid for å trekke, før du serverer den.

Husk å drysse over litt ekstra persille og kjørvel ved servering.

Serveres sammen med saltkjøtt, og gjerne en soppsaus, som lages slik:

Stek sopp og løk i smør til det blir blankt. Ha over kraft, kok i 4 – 5 minutt. Tilsett fløte, soyasaus, og smak til med salt og pepper.