I dagens oppskrift, hvor jeg har valgt å bruke saltkjøtt på en annerledes måte, kan man velge enten å bruke saltkjøtt av svin, eller pinnekjøtt om man ønsker.
Den tradisjonelle kålsalaten coleslaw, kjenner mange som grilltilbehør om sommeren, men med noen justeringer, passer den like godt som tilbehør til salt mat på denne tiden av året, også.
Jeg har valgt å bruke en blanding av knutekål og rødkål, noe som gir en sprø konsistens, og den sødmefulle smaken egner seg perfekt som tilbehør til salt og sterk mat.
Dette trenger du
Coleslaw
½ knutekål
½ rødkål
2 stk. gulrøtter
250 g kålrot
1 ss bladpersille
1 ss kjørvel
Dressing
1 dl yoghurt naturell
1 dl seterrømme
2 ss sitronjuice
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss honning, flytende
Salt og pepper, etter smak
Soppsaus
2 ss smør
1 finhakket løk
1 ss soyasaus
150 g finhakket sopp
2 dl lys kraft (kan bruke vann og buljong)
2 dl fløte
Salt og pepper
Slik gjør du det
Først renser og skjærer du alle grønnsakene i tynne strimler.
Så visper du sammen yoghurt, rømme, sitronsaft, olivenolje og honning.
Deretter smaker du til dressingen med salt og pepper, og blander den sammen med grønnsakene og hakket persille.
Så lar du coleslawen få stå i en halvtimes tid for å trekke, før du serverer den.
Husk å drysse over litt ekstra persille og kjørvel ved servering.
Serveres sammen med saltkjøtt, og gjerne en soppsaus, som lages slik:
Stek sopp og løk i smør til det blir blankt. Ha over kraft, kok i 4 – 5 minutt. Tilsett fløte, soyasaus, og smak til med salt og pepper.