Men man skal vær forsiktig med både smakstilsettinger og tilbehør, slik at man ikke overdøver det milde kjøttet. Etter min mening så er det meste av det man kjøper ferdigmarinert alt for smaksatt og salt.

Til dagens oppskrift må man bruke fersk svinefilet, som ikke er marinert. Som tilbehør passer det fortreffelig med kokte nypoteter vendt i godt smør og en kantarellsaus.

Dette trenger 4 personer :

Ca 800 gram svinefilet

200 gram Brie

4 ss honning

2 ss fersk hakket gressløk

Smør til steking

Salt og pepper

Del svinefileten nesten igjennom, og brett den ut slik at det blir et «flak». Legg tykke skiver av ost på «flaket», dryss over gressløk og honning. Brett sammen fileten, og bind, eller surr den stramt opp til opprinnelig fasong.

Krydre fileten med salt og pepper, før den brunes i nøttebrunt smør i panne. Etterstek den i ovn på 150 grader i ca 15 minutter, eller til kjernetemperatur 70 grader.

La kjøtte hvile i ca 10 minutter før det skjæres opp, slik at osten og kjøttsaften ikke renner ut.

Kantarellsaus:

2 sjalottløk

½ kg kantarell

6 dl kraft, eller klar kjøttkraft

3 dl fløte

Stek finhakket sjalottløk og kantareller i litt smør i en kasserolle. Ha på kraft. Reduser til det halve. Ha på fløte, kok ned 3-4 minutter og smak til med salt og pepper.