Da passer det det godt med en varmende og smaksrik kyllingsuppe, inspirert fra Asia, men med høstens norske grønnsaker.

I det asiatiske kjøkken bruker de lite salt og pepper men kompenserer med salte, søte, sterke sauser, krydder og grønnsaker.

Til 4 personer :

400 g kyllingfilet strimlet

6 sopp kuttet i grove biter

1 ss revet fersk ingefær

1 rød paprika kuttet i terninger a 1x1 cm

½ purreløk kuttet i cm-tykke skiver

½ blomkål delt i små buketter

2 ss nøytral olje til steking

1 ss rød currypasta

4 dl kyllingkraft eller – buljong (1 buljongterning løst opp i kokende vann)

2 små bokser kokosmelk

2 ss oystersaus

2 ss soyasaus

saften av ½ lime

salt og pepper

1 neve friske korianderblad eller bladpersille

Sett gryten på platen og varm det hele opp. Fres halvparten av purreløken raskt sammen med soppen i olje. Ha kyllingfileten i gryten sammen med currypasta, kraft, kokosmelk og la småkoke i ca. 5 minutter. Ha i oystersaus, soyasaus, limesaft og resten av vårløken.

Smak til med salt og pepper, dryss over koriander og server.