Da passer det det godt med en varmende og smaksrik kyllingsuppe, inspirert fra Asia, men med høstens norske grønnsaker.
I det asiatiske kjøkken bruker de lite salt og pepper men kompenserer med salte, søte, sterke sauser, krydder og grønnsaker.
Til 4 personer :
400 g kyllingfilet strimlet
6 sopp kuttet i grove biter
1 ss revet fersk ingefær
1 rød paprika kuttet i terninger a 1x1 cm
½ purreløk kuttet i cm-tykke skiver
½ blomkål delt i små buketter
2 ss nøytral olje til steking
1 ss rød currypasta
4 dl kyllingkraft eller – buljong (1 buljongterning løst opp i kokende vann)
2 små bokser kokosmelk
2 ss oystersaus
2 ss soyasaus
saften av ½ lime
salt og pepper
1 neve friske korianderblad eller bladpersille
Sett gryten på platen og varm det hele opp. Fres halvparten av purreløken raskt sammen med soppen i olje. Ha kyllingfileten i gryten sammen med currypasta, kraft, kokosmelk og la småkoke i ca. 5 minutter. Ha i oystersaus, soyasaus, limesaft og resten av vårløken.
Smak til med salt og pepper, dryss over koriander og server.