Hva passer vel bedre enn å lage en smakfull epleterte som smaker godt til mørke høstkvelder?

Det er best å bruke syrlige norske epler i denne oppskriften, da butterdeigen er fet og trenger motvekt av syre.

Dette trenger du:

2 plater frossen butterdeig

4ss eplemos

2epler

2ss smeltet smør (ikke margarin!)

3 ss salte hakkede mandler (mandler ristet i tørr panne med litt havsalt)

3 ss sukker

1 ts finhakket chili

Fersk timian

Tin butterdeigen, og del hver plate i to deler. Kjevle dem tynt, og legg de over på et stekebrett med bakepapir.

Bland eplemos med den finhakkede chilien, og fordel det på butterdeigsbunnene.

Del eplene i to, ta ut kjernehus, og skjær hver halvdel i tynne, tynne skiver. Legg epleskivene over eplemosten, og pensle epleskivene med smøret.

Dryss over mandler, finhakket fersk timian og sukker.

Stek tertene midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter, til de gylne og pent stekt.

Server med vaniljeis eller lettpisket krem

Hvis man ønsker, kan man i tillegg legge ett lag med bakefast vaniljekrem oppå eplemosen, før man legger epleskivene oppå.