Gryta er ordentlig «sausmat» som godt kan serveres som festmat.

Fremgangsmetoden til denne gryta er en klassisk tilberedingsmetode hvor man maler kjøttet og bruner det godt, for så å koke det i sausen.

Til 4 personer:

1 kg beinfritt lammekjøtt i litt store terninger

400 g skrelte småløk

1 rødløk delt i båter

1 kinesisk hvitløk delt i 8 deler

½ rød chili

1 cm fersk ingefær

4 laurbærblad

saften av 1 lime

salt og pepper

2 dl rapsolje

ca. 2,5 – 3 l vann

6 ss hvetemel

Ha lammekjøttet i en stor brødpose, tilsett mel, 1 ts salt og litt nykvernet pepper. Bland dette god sammen slik at alle kjøttbitene er dekt av mel.

Varm opp olje i en gryte, tilsett løk, hvitløk, chili, ingefær og la dette surre til det blir blankt, ta det så opp av kjelen.

Tilsett kjøttet i kjelen og brun det godt i oljen.

Tilsett løkblandingen og hell over kaldt vann til det står godt over kjøttet.

Kok opp mens du skummer av.

Når det har kokt opp, tilsett laurbærblad og la koke 1-1,5 time til det er godt mørt.

Hvis det er behov for å jevne sausen, er det mulig å jevne den med litt maisennamel rørt ut i kaldt vann.

Smak til med salt og pepper.

Servere med potetstappe av 800-1000 gram potet og gode rotgrønnsaker.