Gryta er ordentlig «sausmat» som godt kan serveres som festmat.
Fremgangsmetoden til denne gryta er en klassisk tilberedingsmetode hvor man maler kjøttet og bruner det godt, for så å koke det i sausen.
Til 4 personer:
1 kg beinfritt lammekjøtt i litt store terninger
400 g skrelte småløk
1 rødløk delt i båter
1 kinesisk hvitløk delt i 8 deler
½ rød chili
1 cm fersk ingefær
4 laurbærblad
saften av 1 lime
salt og pepper
2 dl rapsolje
ca. 2,5 – 3 l vann
6 ss hvetemel
Ha lammekjøttet i en stor brødpose, tilsett mel, 1 ts salt og litt nykvernet pepper. Bland dette god sammen slik at alle kjøttbitene er dekt av mel.
Varm opp olje i en gryte, tilsett løk, hvitløk, chili, ingefær og la dette surre til det blir blankt, ta det så opp av kjelen.
Tilsett kjøttet i kjelen og brun det godt i oljen.
Tilsett løkblandingen og hell over kaldt vann til det står godt over kjøttet.
Kok opp mens du skummer av.
Når det har kokt opp, tilsett laurbærblad og la koke 1-1,5 time til det er godt mørt.
Hvis det er behov for å jevne sausen, er det mulig å jevne den med litt maisennamel rørt ut i kaldt vann.
Smak til med salt og pepper.
Servere med potetstappe av 800-1000 gram potet og gode rotgrønnsaker.