Derav navnet pulled pork, eller plukksvin, om du vil.

Dagens variant av pulled pork er inspirert av høsten. Denne oppskriften er tilpasset steikeovnen og ikke grill, med smaker og krydder som vi normalt bruker til vilt og lam på denne årstiden. Servert med høstens friske grønnsaker og mandelpotet blir det et gourmet-måltid.

Til 4 personer:

2 kg beinfri svinenakke

«Høstmarinade»

4 ss brunt sukker

4 ss sterk sennep

4 ss Worcestersaus

2 ss paprikapulver

2 ss tørket rosmarin

1 ss knuste einebær

1 ts chilipulver

4 fedd hvitløk,

knust og hakket

3 ts salt

Til steking:

4 gulrøtter i grove terninger

2 dl eplesidereddik

2 dl vann

4 laurbærblad

dugelig med ferske

stilker rosmarin

Bland ingrediensene til marinaden.

Gni kjøttet inn med marinaden og la dette hvile i cirka 1 time.

Brun kjøttet i en gryte, eller høy gryte med en god dæsj olje. Tilsett rosmarin, laurbærblad, eddik og vann sammen med gulrot.

Stek kjøttet under lokk i stekeovnen på 120 grader i vel 6 timer til kjernetemperaturen har nådd 85 grader.

Ta ut kjøttet fra kjelen, og la kjøttet hvile i 15-20 minutter før du deler det opp med to gafler.

Server med ferske rotgrønnsaker og høstens mandelpotet.