Dette er opprinnelig en sveitsisk oppskrift, og sveitserne bruker røstipotet både som lunsjrett og tilbehør til middag. Dagens røstioppskrift er en fornorsket variant, som er tenkt som en lunsjrett.

Til ca 4 porsjoner

400 g poteter

400g gulrot

5 ss rapsolje

½ rødløk

½ kinesisk hvitløk

100g finstrimlet spekeskinke

1 god ss meierismør

salt og pepper

Fremgangsmåte:

Skrell poteter, gulrøtter, løk og hvitløk

Riv alt grovt på rivjern, unntatt hvitløken, som rives fint

Skvis ut så mye vann av de revne grønnsakene du klarer med nevene. Tørk til slutt tørt med kjøkkenpapir.

Bland godt og ha på litt salt og pepper. Vend inn spekeskinken til slutt.

Ha olje i stekepanna, husk også å smøre godt oppover sidene. Varm på middels varme.

Trykk hele blandinga godt ned i panna, slik at det blir en kompakt kake. Legg en spisesskje med meierismør på toppen. Smøret smelter under steking og blander seg med massen. Dette gir en god, nøtteaktig smak.

Stek i fem, seks minutter, til det har dannet seg en sprø skorpe, og snu kaken. Stek i noen minutter til slik at den er helt gjennomstekt.

Serveres med salat og godt brød til.