Nå vil jeg blåse nytt liv i den tradisjonsrike råvaren som sild er. Å kombinere sild, blåmuggost og bakt paprika høres kanskje pussig ut, men det smaker utrolig godt, og kan godt serveres i ett sildelag, eller som en forrett/fingermat.

Til ca. 4 personer:

2 kryddersildfileter deles i centimeterbrede biter

2-3 skiver rugbrød , deles i samme fasong som sild bitene

1 ss blåmuggost

1 ss créme fraiche

1 bakt knaskepaprika finhakket

1 ss finhakket kapers

¼ rødløk i tynne skiver

noen dråper sitron

Bak paprikaen under grillelementet på ovnen til den blir sort. Avkjøl og ta av skinnet, og finhakk.

Finhakk kapersen og bland dette med paprikaen,

Bland blåmuggost og creme fraiche til en tykk ostemasse, smak til med noen dråper sitron. Det løfter frem blåmuggostsmaken.

Så er det bare å stable dette sammen til en fin kreasjon.