Gulasjsuppe kommer opprinnelig fra Ungarn, men den finnes i utrolige mange varianter. Denne varianten er basert på originalen fra Ungarn med litt rotgrønnsaker og paprika. I stedet for biffkjøtt kan man godt bruke kjøttrester fra jula.

For 4 personer trenger du:

600 g ferdigstekt kjøtt i terninger (bruk gjerne julens rester av svinekjøtt, kalkun, lam osv.)

2 løk delt i båter

3 hakkede hvitløksfedd, eller ½ kinesisk hvitløk

1 hakket paprika

1 gulrot i terninger

2 ss paprikapulver

1 ts kajennepepper

2 ss timian

8 rå mandelpoteter i cm store terninger

1,8 l kyllingkraft / evt vann+buljong.

smør og olje

salt, sukker og pepper

Ha litt olje og smør i en kjele. Tilsett løk, hvitløk, paprika, paprikapulver, gulrot, timian, kajennepepper og la dette surre på middels varme til det blitt gyllent.

Hell over kraften og la dette koke 10 minutter. Tilsett så mandelpotetene. La dette koke i 15-20 minutter. Tilsett så kjøttet.

Smak til med salt, pepper og sukker.

Servere suppen med godt brød til.