Det er mange poser og glass med lite innhold. Hva gjør vi med slikt? Løsningen er å lage ett restebrød, eller mulighetenes brød. Håper dagens oppskrift kan inspirere til å bruke opp mye av smårestene som finnes i matskapene til eksempelvis brødbakst.
½ l lettkokte havregryn
2 dl spelt grovmel
½ pk fersk gjær
4 dl hvetemel
1dl grovbakstmel
1 fl juleøl (0,33)
2 dl vann
3 ss finhakket kapers
2 ss hakkede v alnøtter
1 ss rosiner
1 ss matolje
Bland alt det tørre, kapers, nøtter og rosiner i ei kjøkkenmaskin og tilsett romtemperert øl og lunket vann.
Kjør deigen i ca. 20 minutter på lav hastighet til den er litt seig. Juster med litt mel hvis den blir for bløt.
La deigen heve i ca. 20 minutter. Ha deigen over i en brødform, la den så heve i ca. 15 minutter før brødet stekes på 210 grader i ca. 30 minutter.
Dette brødet egner seg godt til flotte smørbrød.