Det er mange poser og glass med lite innhold. Hva gjør vi med slikt? Løsningen er å lage ett restebrød, eller mulighetenes brød. Håper dagens oppskrift kan inspirere til å bruke opp mye av smårestene som finnes i matskapene til eksempelvis brødbakst.

½ l lettkokte havregryn

2 dl spelt grovmel

½ pk fersk gjær

4 dl hvetemel

1dl grovbakstmel

1 fl juleøl (0,33)

2 dl vann

3 ss finhakket kapers

2 ss hakkede v alnøtter

1 ss rosiner

1 ss matolje

Bland alt det tørre, kapers, nøtter og rosiner i ei kjøkkenmaskin og tilsett romtemperert øl og lunket vann.

Kjør deigen i ca. 20 minutter på lav hastighet til den er litt seig. Juster med litt mel hvis den blir for bløt.

La deigen heve i ca. 20 minutter. Ha deigen over i en brødform, la den så heve i ca. 15 minutter før brødet stekes på 210 grader i ca. 30 minutter.

Dette brødet egner seg godt til flotte smørbrød.