Og da trenger man gode råd for god turmat eller en enkel lunsjrett. Dagens mattips er en rett som egner seg like godt i en bålpanne på tur, eller som en lunsjrett som kan nyte i solveggen hjemme. Dette er et forslag på en oppgradert pytt i panne.

Ingredienser

6 stk rå mandelpotet er, delt i fire

1 ½ stk løk i terninger

300 g spekepølse og spekeskinke i terninger

¼ stk purre delt i skiver

10 cherrytomater, delt i to

1 ts salt

¼ ts pepper

3 ss hakket frisk basilikum

1 stk modnet brie

10-15 små brokkolibuketter

½ dl olivenolje

1 ss meierismør

Hell olivenolje i panna, og stek potetene et par minutter før løk, purreløk, brokkoli og tomater legges i. La dette surre i 4-5 minutter på middels varme til det blir mykt, men uten at det blir brent.

Tilsett spekepølse, spekeskinke og basilikum slik at det blir lunt, smak til med salt og nykvernet pepper.

Legg ett par tykke skiver med brie over helt til slutt, og la dette smelte litt over resten av ingrediensene.