Nesten i hvert fall. Forhåpentligvis kan dagens relativt enkle dessert inspirere til å lage noen egne varianter etter hva man har i kjøleskapet eller i fryseren. Dette er en dessert som kombinerer syltetøy, litt råkrem samt litt knekk.
Du trenger:
Syltetøy, gjerne rørt, hjemmelaget syltetøy. (Jeg brukte en blanding av rips og bringebær)
Noen hele bringebær
Toscaflarn:
75 g smør
1,5 dl h-melk
1 dl sukker
25 g glykose (fås på apotek, eller velassortert dagligvare)
225 g hakkede mandler
Kok smør, melk, sukker og glykose i cirka 20 minutter til det begynner å tykne.
Tilsett mandler.
Fordel ca. 25 små klatter på en bakepapirkledd stekeplate. Stek på 175 grader C i ca. 12-15 minutter.
Avkjøl på rist.
Råkrem :
3 eggeplommer
172 dl sukker
½ ss vaniljesukker
2,5 dl kremfløte
Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker til eggedosis.
Pisk kremfløte og vend inn i eggedosisen.
Legg syltetøy i bunnen av ett glass, lagvis med råkrem, litt bær og knekk på toppen.