Nesten i hvert fall. Forhåpentligvis kan dagens relativt enkle dessert inspirere til å lage noen egne varianter etter hva man har i kjøleskapet eller i fryseren. Dette er en dessert som kombinerer syltetøy, litt råkrem samt litt knekk.

Du trenger:

Syltetøy, gjerne rørt, hjemmelaget syltetøy. (Jeg brukte en blanding av rips og bringebær)

Noen hele bringebær

Toscaflarn:

75 g smør

1,5 dl h-melk

1 dl sukker

25 g glykose (fås på apotek, eller velassortert dagligvare)

225 g hakkede mandler

Kok smør, melk, sukker og glykose i cirka 20 minutter til det begynner å tykne.

Tilsett mandler.

Fordel ca. 25 små klatter på en bakepapirkledd stekeplate. Stek på 175 grader C i ca. 12-15 minutter.

Avkjøl på rist.

Råkrem :

3 eggeplommer

172 dl sukker

½ ss vaniljesukker

2,5 dl kremfløte

Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker til eggedosis.

Pisk kremfløte og vend inn i eggedosisen.

Legg syltetøy i bunnen av ett glass, lagvis med råkrem, litt bær og knekk på toppen.