Dette er en smakfull suppe med spennende ingredienser som passer godt både som lunsj og middag. Søtpotet er mer søt og smakfull enn vanlig potet, og kan minne litt om gulrot. Den bør ikke oppbevares i kjøleskap, da den er ømfintlig for kulde. Den bør lagres rundt 14-18`c.

Søtpotet er rik på antioksidanter, betakaroten og C-vitamin, noe som er gull verdt for kroppen for å holde vårforkjølelsa i sjakk.

Du trenger :

500 g søtpotet

1 stk potet

1 stk rød chili

1 cm fersk finhakket ingefær

2 ss olivenolje

¼ kinesisk hvitløk

frisk gressløk

Skrell poteter og skjær dem i mindre biter.

Varm olje i en kjele. Ha i poteter, finhakket chili, presset hvitløk og ingefær. Rør godt rundt.

Hell på 8 dl hønsebuljong og la suppen putre i ca. 15 minutter til potetene er møre.

Ta kjelen av varmen og bland suppen med 1 dl yoghurt. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket frisk gressløk før servering.

Server suppen for eksempel sammen med grovbrød og sprø spekeskinke.