Det er samtidig anvendelig til mye, og passer til mat som henter inspirasjon fra alle verdenshjørner.

Dagens oppskrift er en crossover, der vi fyller kyllingfilet med en søtlig urtekremost og surrer den med en salt spekeskinke for å få smakskontrast. Dette serveres med quinoabønner. Quinoabønner kan sammenlignes med ris, men er mer smakfull og har ett høyere næringsinnhold.

Framgangsmåte:

4 stk kyllingfileter deles nesten igjennom, og bankes flate.

Smør på en pisket blanding av 2 ss kremost, 1 ss fløte og 1 ts fersk gressløk.

Leg skiver av spekeskinke i taksteinsmønster, legg kyllingfileten over og rull det sammen til en pølse. Bind opp med hyssing.

Stek i ovn på 150°C i ca 20minutter, og la det hvile i 4-5 minutter før det deles opp.

Quinoabønnene kokes etter anvisning på pakke i lettsaltet vann.

Serveres med litt stekte rotgrønnsaker.